Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап продължава да обработва английската футболна общественост за каузата си един ден да стане мениджър на националния отбор.

Преди време Реднап заяви, че следващият селекционер на националния отбор трябва да е англичанин и директно се самопредложи за поста.

Сега той отново се подмаза на феновете, като заяви, че никога няма да постави интересите на Тотнъм пред тези на Англия.

Основание за това дава фактът, че през този сезон "Шпорите" играят в Шампионската Лига. Затова феновете им намекват, че подобно на другите грандове, Тотнъм трябва да пази играчите си. Реднап обаче не е съгласен.

"Мисля, че все повече фенове на Тотнъм са на това мнение. Но аз със сигурност няма да спра футболист да играе за страната си", коментира Реднап пред Скай Спортс.

"Трудно е да задържиш някой, който е бил избран да представя страната си. Това е голяма чест и аз искам те да отидат и да играят, ако е възможно".

"Аз наистина не мога да се сетя за случай, в който съм казвал на футболист "няма да играеш за националния си отбор, трябва да останеш тук, защото клубът е по-важен". Не бих направил такова нещо".

"Преди години хора като Боби Мур, Алън Шиърър и Дейвид Бекъм не са стигнали до митичната граница от 100 мача, отказвайки да играят".

"Те се отзоваваха абсолютно винаги и искаха да играят. И бяха горди от това. И смятам, че повечето играчи все още се гордеят с това нещо".

Все пак Реднап призна, че му се е случвало да се сблъсква и с играчи, които са имали съмнение дали да играят за националния отбор.

"През последните две години говорих с един или двама футболисти, които ми казаха, че обичат да играят за Англия, но когато нещата не вървят добре с националния отбор, феновете ги освиркват. Докато в клубните им отбори ги обичат до край, независим от обстоятелствата".

"И затова някои се запитват "струва ли си?". Но според мен в края на краищата си струва да играеш за страната си".

Един от най-големите проблеми свързани с националните отбори са многото контузии, които вече дори си имат нарицателното име "вирусът ФИФА". Реднап обаче ги приема далеч по-спокойно от другите си колеги.

"Какво може да направиш? Контузии се случват дори по време на тренировки. Няма какво да се направи", разсъждава Реднап.

Накрая обаче дори той постави под въпрос графикът на ФИФА, която насрочи приятелски мачове преди началото на сезона.

"Имаше абсурдни приятелски мачове точно в седмицата, преди да започне сезона. Това бе пълна лудост".

"Футболистите заминаха с отборите си в неделя и след това се върнаха чак в петък, точно преди първия мач от сезона в събота".

"От такива контроли бих спрял играчите си, ако  можех. Със сигурност. Но във всеки друг случай - не бих".