Легендата на Тотнъм Греъм Робъртс смята, че би било нелепо, ако клубът се премести на "Олимпийския стадион" след игрите през 2012 година.

"Шпорите" вече получиха зелена светлина от управата на лондонския квартал Харингай за реконструкция на "Уайт Харт Лейн", която ще възлезе на стойност 400 милиона евро и сега се чака кметът на града да одобри плановете им.

В същото време обаче клубът от Северен Лондон е проявил сериозен интерес да заиграе на "Олимпийския стадион" след игрите през 2012 година. Градският съперник Уест Хем обаче също има мераци към него.

"Това би бил нелеп ход от страна на Тотнъм", заяви Робъртс пред "Талк Спорт".

"Мисля, че предложението на Тотнъм за по-голям стадион е сериозно, защото те не могат да напуснат северен Лондон, заради своите фенове най-вече. И съм убеден, че те ще останат където са и ще получат разрешение да разширят своето съоражение", заяви Робъртс.

"Погледнете Арсенал, те вадят много пари от новия си стадион и всичко, което  трябва да правят е да погасяват своите дългове.Тотнъм няма задължения и притежава много земя около своя стадион, където могат да се направят подобрения", каза още той.

"Трябва да превъзмогнем няколко проблема с достъпа до местността около стадиона, но ние сме свикнали с трудностите. Всички се оплакват относно трафика, но ще се справят с това.", не пропусна да отбележи легендарният футболист на Спърс.

Един от собствениците на Уест Хем Дейвид Съливън наскоро призна, че евентуален ход и двата отбора да играят на "Олимпийския стадион" може да доведе до сериозни размирици между феновете на двата клуба. Робъртс от своя страна сподели неговото мнение.

"Ще има проблеми. Феновете на двата отбора не се харесват особено и на всеки две седмици вероятно ще има големи проблеми"

"Уест Хем е от Източен Лондон, а Тотнъм - от Северен. Ние искаме нашият клуб да остане тук - в северната част на града", завърши легендата на Тотнъм.