Шансовете на Тотнъм да се премести на "Олимпийския стадион" след игрите през 2012 година намаляха значително, след като президентът на организационния комитет Баронеса Форд заяви категорично, че трябва да бъде изградена лекоатлетическата писта край терена и тя да остане функционална, пояснявайки, че 80-хилядното съоръжение няма да се ползва само за фубтол.

Лондонският Уест Хем също има идеи да се премести на "Олимпийски стадион", който още се строи, но Форд подчерта, че всеки отбор трябва да се съобразява с нуждите на останалите спортисти в английската столица, ако иска да спечели съфинансиране от комитета

Един от основните спонсори на Тотнъм за сделката по преместването на новия стадион (застр. компания АЕГ) се обяви категорично против лекоатлетическата писта.

"Как може да имаш такъв прекрасен стадион и да направиш писта, това е престъпление, като се има на предвид, че тя ще се ползва веднъж на 10 години", обясни един от шефовете на компанията Тим Лейвек.

За разлика от Тотнъм, в Уест хем са готови да направят подобна писта, ако техният план за нов 60-хиляден стадион бъде одобрен от организационния комитет.

Към този момент идеята на "чуковете" повече допада на организационния комитет, тъй като съвсем спокойно ще може на съоръжението да се проведе Световно първенство по лека атлетика, като се има на предвид капацитета, който "чуковете" искат, и пистата, която трябва да се построи по план.