Мениджърът на лондонския Тотнъм Хари Реднап "свали на земята" мексиканската звезда на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес.

В последните няколко дни Чичарито получава много похвали заради силното си представяне за клуба и дори в Англия побързаха да прогнозират, че той може да си извоюва титулярното място, благодарение на стабилните си игри.

Реднап обаче смята, че младият мексиканец трябва да яде още "много хляб", докато стигне нивото на изявен голмайстор като Уейн Руни.

Той призна също, че отсъствието на английския национал е положителна новина за неговия отбор.

"Ще бъда честен с вас. Предпочитам срещу нас да играе Ернандес, отколкото Руни. Той е добър играч, но ще трябва да извърви дълъг път, докато стигне нивото на Уейн", заяви Реднап, който се надява отборът му да успее да прекъсне "черната" си серия срещу манчестърския клуб.

"Руни в последно време не се намира в добра форма и е контузен, но съм сигурен, че отново ще го видим в старата му светлина. Той е фантастичен играч", добави специалистът.

Наставникът на "Шпорите" определи действията на агента на Руни - Пол Стретфорд, като доста умни.

Импресариото успя да "изтиска" ръководството на Юнайтед за възможно най-високата заплата и в крайна сметка постигна своето - в момента английският национал прибира по 250 хиляди паунда седмично, след като поднови договора си.

"Очевидно неговият агент е умен човек. Руни бе в деликатна ситуация и щеше да си тръгне след 18 месеца като свободен агент, а Юнайтед просто нямаше как да допусне такова нещо"

Не може да пропусне да се отбележи, че Тотнъм няма победа над Юнайтед от 1989 година.