Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап най-после получи една хубава новина.

Специалистът потвърди, че Джърмейн Дефоу вече е здрав и ще може да вземе участие в лондонското дерби срещу Арсенал, което ще се играе утре.

Нападателят имаше сериозни проблеми с глезена и не е играл за "Шпорите" цели два месеца, тъй като през това време се възстановяваше.

Първоначално се очакваше, че английският национал ще бъде извън терените за три месеца, но лечението му протече доста по-добре и по-бързо от очакваното и в крайна сметка той ще се завърне по-рано на терените, от предварителнo прогнозираните срокове. Дефоу поднови пълноценни тренировки през тази седмица и вече е напълно готов да излезе на терена и да помогне на "Шпорите" в предстоящото ожесточено лондонско дерби.

"Страхотно е, че Дефоу отново ще може да ни помогне. В негово отсъствие останалите момчета се справиха добре и се видя, че срещу Блекбърн вкарахме четири гола, но с Джърмейн отборът ще бъде по-силен", изрази радостта си Реднап.

"Той е фантастичен нападател и е различен от всички други", добави наставникът на Тотнъм.

"Мисля, че със сигурност Джърмейн ще вкара шест или седем гола в този етап от сезона", каза още бившият мениджър на Портсмут.