Плеймейкърът на лондонския Тотнъм Рафаел ван дер Варт изрази несъгласието си да играе редовно по крилото, тъй като според него силната му страна изобщо не е на фланга.

Холандският национал разкритикува Хари Реднап заради решението на специалиста да го пусне като дясно крило в двубоя срещу Арсенал.

И въпреки, че бившият футболист на Реал Мадрид вкара първото попадение за своя отбор, той определено не смята, че се е чувствал удобно в тази среща.

Той вярва, че е доста по-ефективен като е в полузащитата и се надява да играе на титулярната си позиция като плеймейкър.

"Не мога да кажа, че съм доволен от позицията, на която играх срещу Арсенал. Искам да бъда пускан на мястото, на което се справям най-добре. Определено се изнервих`oт решението на моя мениджър", коментира холандецът пред "Сън".

"Ако трябва  всеки път да бъда на позицията атакуващ бек, тогава няма да мога да играя моята си игра. Не ми е удобно да играя по фланговете, ако трябва да бъда честен", добави той.

"В неделя не бе първият път, в който Реднап реши да ме сложи като крило. Моята сила обаче е в центъра на полузащитата. Не се чувствах удобно на позицията, на която играх срещу Арсенал, въпреки че вкарах гол. При самия гол се видя, че моята сила е в средата на терена", не пропусна да отбележи плеймейкърът.

"Надявам се, че за напред ще си играя на моята позиция. Разбирам, че трябва да се съобразявам с решенията на мениджъра, но се надявам да не се налага постоянно да ме пуска на нетипични постове", каза още холандският национал.

След двубоя мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призна, че смяната на холандеца със Сандро е била принудителна, но самият футболист опроверга своя наставник.

"Можех да изкарам 90 минути на терена. По мое мнение Реднап ме замени, защото просто не иска да рискува със състоянието ми. Той направи грешка с коментарите за смяната ми. Смятам, че мачът бе страхотен за мен. Вкарах гол и на три пъти изведох съотборниците ми сами срещу вратаря на Арсенал. Бях удивен от смяната", каза още ядосаният холандец, който даде да се разбере, че неговият наставник е объркал тактиката в срещата.