Крилото на лондонския Тотнъм Гарет Бейл се закле, че никога няма да се откаже от националния отбор на своята родина Уелс.

Младият флангови футболист е определян за един от най-добрите играчи на поста си в Европа, но въпреки това той няма как да постигне сериозни успехи с родината си.

Уелс е сред най-слабите европейски национални отбори и тимът ще се бори за предпоследното място в своята квалификационна група от европейските квалификации.

Суперзвездата на Тотнъм спечели приза за най-добър футболист на страната за втора поредна година и определено остана много доволен от този факт.

Очаква се утре асът на Спърс да изиграе своя мач номер 31 за своята родина. Уелс ще се изправи срещу Швейцария в предпоследната си евроквалификация и фланговият футболист ще излезе като титуляр на терена.

"За мен винаги е чест да играя за моята родина Уелс. Винаги ще бъда на разположение на отбора и никога няма да се откажа от представителния тим. Няма да играя единствено, когато имам контузии", коментира младокът пред английския таблоид "Мирър".

"Според мен е важно всеки един от основните футболисти на отбора да бъде на разположение, защото тогава шансовете ни да постигаме победи са доста по-големи", добави той.

"Ако всички дават по 100 процента от себе си, тогава можем да побеждаваме някои добри европейски страни", не пропусна да отбележи уелсецът.

Последните два мача за Уелс определено бяха доста добри. "Драконите" шокираха неприятно изненадата на евроквалификациите Черна гора.

Освен това момчетата на Гари Спийд играха много добре при гостуването си на Англия и допуснаха минимална загуба с 0:1.

Те дори можеха и да стигнат до точка в този мач, ако не бе фрапатният пропуск на Робърт Ърншоу, заради който нападателят трябваше да изтърпи доста подигравки.

Бейл иначе дебютира за националния отбор на родината си срещу Тринидат и Тобаго през 2006 година.

Той смята, че може да се справи с натиска, който има върху него като талисман на представителния тим и страната.

"Надявам се да направя големи мачове за Уелс. Мисля, че мога да се справя с натиска, не е проблем", отсече крилото.