Нападателят на лондонския Тотнъм Джърмейн Дефоу смята, че може да запълни дупката, която ще бъде оставена в националния отбор на Англия, заради отсъствието на Уейн Руни.

Последният получи червен картон по време на европейската квалификация срещу Черна гора, заради което бе наказан от дисциплинарната комисия към УЕФА за три мача.

Практически нападателят на Манчестър Юнайтед ще трябва да пропусне и трите двубоя от груповата фаза на Евро 2012, което несъмнено е голям удар както за него, така и за Фабио Капело.

В Англия усилено чакат да видят кой ще бъде човекът, който ще замени Руни в титулярния състав на "Трите лъва".

Вариантите са няколко, като най-спряганите сред тях са Даниел Стъридж и Джърмейн Дефоу, които се намират в добра форма.

29-годишният Дефоу успя да вкара 15 гола в 46 мача с националната фланелка и не крие желанието си да попадне в състава на Фабио Капело за Евро 2012 в Полша и Украйна.

Той дебютира за националния тим през 2004 година и има зад гърба си няколко много силни мача с екипа на "Трите лъва".

"Мисля, че като цяло съм направил добри мачове за Англия и съм вкарал не малко голове, така че бях донякъде разочарован, че не попаднах в състава за мача с Черна гора", коментира самият Дефоу.

"Това обаче прави желанието ми да играя за Англия още по-голямо. Капело знае на какво съм способен, така че очаквам с нетърпение да видя какво може да се случи. В момента се намирам в добра форма", добави нападателят, който не пропусна да припомни, че има опит в големи турнири.

"Ще направя всичко необходимо, за да мога да се кача на самолета за Полша и Украйна", завърши нападателят на Тотнъм.

Джърмейн Дефоу се намираше в много слаба форма през голяма част от миналия сезон и дори за известен период от време бе резерва в своя клуб.

През настоящата кампания обаче нападателят сформира доста добър тандем в атакуващ план с новото попълнение на Спърс Емануел Адебайор.

От началото на кампанията до момента Дефоу има три гола за Спърс, колкото има и неговият  тогоански съотборник.