Звездата на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт ще бъде отново сред титулярите на тима за неделното градско дерби срещу Арсенал.

Холандецът страдаше от травма в прасеца, която го остави извън стартовата единайсеторка на "шпорите" за три поредни двубоя. Още утре футболистът ще поднови тренировки с останалите си съотборници.

"Възстановявам се добре от контузията. Очаквам да взема участие на тренировката в сряда, след което ще насоча своето внимание към предстоящия сблъсък с Арсенал. Нямам търпение да дойде мачът и ще бъда много щастлив, ако играя", каза ван дер Ваарт в официалния сайт на Тотнъм.

"Жалко е, че не победихме Стивънидж за ФА Къп, но аз съм убеден, че ще ги победим в преиграването на наш терен, за да продължим към 1/4-финалите на надпреварата", завърши халфът.

В същото време лекарският щаб на "шпорите" прави всичко възможно, за да изправи на крака Емануел Адебайор за дербито с Арсенал. Нападателят страда от усукване на коляното. Към този момент е по-вероятно африканецът да не започне мача срещу своя бивш тим.

Беноа Асу-Екото все още не е готов за мача, тъй като претърпя операция от херния, но пък Лука Модрич се завръща. Хърватинът не взе участие в мача на своите срещу Стивънидж за ФА Къп в неделя, за да бъде съхранен за двубоя срещу "артилеристите".