Манчестър Юнайтед спечели сблъсъка с Тотнъм с 3:1 в голямото дерби от 27-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора се изправиха на стадиона на лондончани "Уайт Харт Лейн", а момчетата на сър Алекс заслужено стигнаха до успеха в срещата, тъй като показаха страхотна ефективност.

Първото попадение падна в 45-ата минута и бе дело на Уейн Руни. Останалите два гола за гостите пък бяха дело на Ашли Йънг в 60-ата и 68-ата минути. Попадението за домакините бе дело на Джърмейн Дефоу в 87-ата минута.

Българският нападател на гостите Димитър Бербатов така и не се появи в игра, тъй като не бе в групата за мача.

Благодарение на победата Юнайтед изостава само на 2 точки от Манчестър Сити, като заема 2-ото място в класирането.

Спърс пък е на 3-та позиция с 53 точки, като вече има само 4 пред четвъртия Арсенал.


 



Двубоят започна добре за Юнайтед и в 5-ата минута Дани Уелбек застраши вратата на противника, след като се измъкна от опеката на двама бранители на Спърс и отправи удар. Топката обаче прелетя покрай вратата.

 

Две минути по-късно и пред вратата на Юнайтед се създаде опасно положение. Емануел Адебайор отправи много силен удар, който мина само на сантиметри над горната греда.

Страхотната игра на домакините продължи и в 9-ата минута Аарън Ленън направи фантастичен пробив през центъра на терена, но не бе особено прецизен в завършващия удар.

В 18-ата минута Саха също опита мерника си, но неговият удар бе доста слаб и в крайна сметка Давид де Хеа без проблеми улови.

Секунди по-късно Тотнъм създаде първото по-добро положение в мача, след като Адебайор стреля по прекрасен начин от границата на наказателното поле, но Де Хеа хвана ъгъла и изби топката.

В 30-ата минута Юнес Кабул отправи силен удар от фаул, но изпълнението му не бе добро, въпреки че докосна играч на Юнайтед.

Седем минути по-късно Тотнъм вкара гол, но попадението бе отменено, заради игра с ръка на Емануел Адебайор пред голлинията. В ситуацията ударът на Саха срещна тялото на тогоанеца, но също и ръката му.

В 45-ата минута Манчестър Юнайтед поведе с единствената си голова възможност през първото полувреме. Попадението бе дело на Уейн Руни, който се разписа с глава след центриране на Ашли Йънг от корнер.

Второто полувреме започна без опасни положения пред двете врати.

В 53-ата минута Давид Де Хеа направи страхотно спасяване след удар на Ливърмор, който можеше да се превърне като нищо в гол.

Натискът на домакините продължи, но те така и не стигаха до изравнително попадение.

В 58-ата минута Де Хеа демонстрира поредната си страхотна изява, след като улови много точно ъгъла, в който Асу-Екото искаше да вкара топката от фаул.

В 60-ата минута Ашли Йънг отбеляза втори гол за Манчестър Юнайтед и удвои резултата в полза на своя тим.

При едно разбъркване в наказателното поле на домакините топката стигна до крилото и бившият футболист на Вила с атрактивен ножичен удар прати топката във вратата на Фридел.

Постепенно гостите започнаха да играят по-добре, въпреки двата си гола чиста преднина.

В състава на Тотнъм пък настъпи голям шок, след като отборът успя да допусне два гола.

В 68-ата минута Ашли Йънг хвърли в делириум сектора на "Червените дяволи" след фантастично попадение с удар от дистанция.

Домакините опитаха да променят нещо в мача през следващите минути и в крайна сметка стигнаха до почетно попадение, което бе дело на Джърмейн Дефоу в 87-ата минута. Нападателят се възползва от грешка на Райън Гигс и с хубав удар от дистанция реализира страхотен гол.

До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

ТОТНЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:3
0:1 Руни 45'
0:2 Йънг 60'
0:3 Йънг 68'
1:3 Дефоу 87'

ТОТНЪМ: Фридел, Кабул, Кинг, Асу-Екото, Уолкър, Ленън (84 - Роус), Модрич, Ливърмор, Сандро (80 - Кранчар), Саха (80 - Дефоу), Адебайор

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Джоунс, Карик, Йънг, Скоулс (60 - Гигс), Нани (79 - Парк), Руни, Уелбек