Ръководството на Тотнъм ще предостави на бъдещия си нов мениджър Андре Вилаш-Боаш 70 милиона паунда за трансфери, след като бъде назначен на поста, твърди електронното издание "Goal.com".

Очаква се португалският специалист да бъде официално обявен за нов наставник на "Шпорите" днес, след като успя да впечатли Даниел Леви с планираната визия на лондончани.

Бившият мениджър на Челси ще има достатъчно средства, за да укрепи стабилно своя тим. През миналия сезон "Шпорите" финишираха на 4-ото място в класирането, но отборът няма да участва в Шампионската лига, тъй като 6-ият в таблицата Челси спечели най-комерсиалния турнир и ще заеме квотата на Спърс.

34-годишният ибериец бе уволнен от лондонския клуб преди няколко месеца, но сега ще поеме Тотнъм.

Според последни информации той е одобрил бъдещия трансфер на исландеца Гулфи Сигурдсон, който се очаква да премине в клуба от Хофенхайм срещу 8 милиона паунда.

Трансферът на исландския национал трябва да стане факт в рамките на следващите 24 часа.

Бранителят на Аякс Ян Вертонген също е пред трансфер в клуба и се очаква да премине в редиците на Спърс срещу 9 милиона паунда.

Междувременно пък се очертава лондончани да продадат своята звезда в халфовата линия Лука Модрич, който е желан от Реал Мадрид.

Евентуална продажба на хърватина няма да притесни особено Вилаш-Боаш, тъй като той е сигурен, че ще може да реинвестира парите от неговата продажба достатъчно добре, за да може отборът да покрие липсата на полузащитника.

Португалецът иска да привлече най-малко двама нападатели в редиците си до края на лятото, а освен това в плановете му влиза креативен халф, който да замени Модрич, и перспективен вратар, който дълго може да бъде номер 1 под рамката.

В момента титуляр на вратата е 41-годишният Брад Фридел, който се очаква да сложи край на кариерата си след края на предстоящия сезон.

Очаква се Спърс да продължи с опитите си да задържи Емануел Адебайор с перманентен трансфер, а в плановете на клуба влизат Лоик Реми, Жоао Моутиньо и Уго Лорис.

Междувременно пък бащата и агент на руския национал Алан Дзагоев призна, че Тотнъм проявява интерес към неговия син.

Младокът се справи страхотно в мачовете на "Сборная" срещу Чехия и Полша, но страната му отпадна.

Дзагоев е оценяван на 15 милиона паунда и бъдещето му в ЦСКА Москва е под сериозна въпросителна.

"Не знам, дали Алан ще остане в ЦСКА. Има оферти към него - от Тотнъм и от други клубове", заяви бащата на футболиста, цитиран от "Скай Спортс".