Жозе Моуриньо се изказа доста хладно към бившия си колега Андре Вилаш-Боаш, след коментарите които той направи по негов адрес.

Вчера наставникът на Тотнъм заяви, че не е загубил съня си след раздялата с Моуриньо. Утре двамата отново ще се съберат, но като съперници в лондонското дерби между Тотнъм и Челси.

"Няма да описвам отношенията си с него, защото не съм дете да дискутирам личните си отношения с медиите. Това е нещо лично".

"Не ме интересува какво е казал той. Не съм тук да дискутирам какво е казал той".

На въпрос дали победата срещу Тотнъм би била още по-сладка заради това, че тимът е воден от Андре Вилаш-Боаш, Моуриньо отговори:

"Не. Играл съм на финал на Шампионската Лига срещу мениджър, който е бил много важен за моята кариера. Той ми даде шанс да израстна и ме научи на много неща".

"Трябваше да играя срещу него на финал на Шампионската Лига и аз го направих по професионален начин. И мисля, че така трябва да се прави".

На въпрос каква заслуга има Моуриньо за кариерата на Вилаш-Боаш, Специалния отвърна:

"Нямам идея. Трябва да го питате него. Това не е мой проблем. През кариерата си съм имал толкова много асистенти. И винаги съм бил отворена книга за тях".

"Опитвам се да правя това в момента в Челси. Аз съм отворена книга. Дали те искат да четат тази книга е техен проблем, не мой".

Моуриньо получи и шеговит въпрос дали може да се предположи, че точно с Вилаш-Боаш няма да седне да пие традиционната си чаша вино.

"Когато хората ме поканят, винаги приемам. Във Висшата Лига, когато мениджър на съперник ме покани, не отказвам".

Същевременно обаче Моуриньо се изказа много позитивно за представянето на Хуан Мата в последния мач на отбора.

"Хареса ми начинът, по който Мата игра срещу Суиндън. Неговото отношение беше много добре и усилията му бяха много добри".

"Когато футболист положи усилия да тръгне в моята посока, аз също тръгвам към него. Мога да си представя от тук нататък той да работи по моя начин на мислене. И естествената тенденция ще е той да бъде в отбора".