Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш остана доволен от победата над Астън Вила с 2:0, която остави Шпорите на 3 точки от лидера Арсенал.

Андрос Таунзънд и Роберто Солдадо вкараха головете в Бирмингам и така лондончани забравиха тежкото поражение с 0:3 от Уест Хям преди 2 седмици.

„След разочарованието, което преживяхме в предишния си мач, трябваше да отговорим и мисля, че го направихме. Беше важно да останем близо до върха и заслужавахме да победим. Трябва да продължим по същия начин и да печелим и в следващите си мачове“ заяви португалецът.

„В първите минути обаче наистина бе трудно. Вила ни постави под напрежение с тези дълги топки зад защитата ни. Едва около 20-ата минута успяхме да реагираме и след това започнахме да задържаме топката и да създаваме положения. След почивката играхме силно и след 2:0 можехме да отбележим и още“ добави Вилаш-Боаш, който не спести похвалите по адрес на Андрос Таунзънд.

„Мисля, че той направи отлично това, което умее най-добре. Поведе отбора напред, като за пореден път демонстрира страхотната си способност да преодолява съперник с  топка в краката. Той също като целия тим подобри представянето си в хода на двубоя. Солдадо също се справи отлично и тъй като е голмайстор точно затова го купихме“.