Тотнъм спечели хубава победа с 2:0 като гост на Астън Вила в мач от 8-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Вила Парк".

Шпорите имаха преимущество през почти целия мач и заслужено стигнаха до успеха.

Намиращият се в страхотна форма Андрос Таунзенд откри резултата през първото полувреме, макар да имаше малко късмет при гола. След почивката пък Роберто Солдадо вкара втори гол и реши мача.

Така Тотнъм се изравни на 4-то място в класирането с равни точки с Манчестър Сити, като двата тима са на три точки от лидера Арсенал.



Тотнъм наложи превес в началото на мача, но така и не стигаше до голови положения. Едва в 16-та минута Сандро пробва силен удар от далеч, но Брад Гузан улови топката сигурно.

Пет минути по-късно Астън Вила създаде напрежение пред вратата на Тотнъм с опасно центриране от фаул, при което топката премина през купа от играчи и изненада Уго Лорис, но той все пак успя да избие.

В 31-та минута Тотнъм откри резултата при аналогична ситуация. Андрос Таунзенд центрира от крилото, след това Люис Холтби и Роберто Солдадо пропуснаха топката, тя изненада Гузан и влетя в мрежата. Малко след това Сигурдсон можеше да покачи резултата на 2:0, но стреля неточно с глава от удобна позиция.

В последните пет минути на полувремето и двата отбора имаха по едно добро положение. Първо за домакините топката бе поднесена назад към Вайман, който стреля от 12-13 метра, но прати топката близо до страничната греда. След това за Тотнъм Таунзенд стреля опасно по земя от границата на наказателното поле, но Гузан се хвърли и изби с една ръка в корнер.

Пет минути след почивката се наложи Гузан отново да показва страхотен рефлекс, след като Паулиньо нанесе силен удар от полуволе от десетина метра, но вратарят се хвърли и изби до гредата.

Точно след час игра Пол Ламбърт пусна в игра Кристиан Бентеке. И почти веднага белгийският нападател имаше чисто положение, след като получи центриране на пет метра пред вратата, но засече с глава над напречната греда.

Това обаче се оказа единственият шанс за домакините и след като те го пропуснаха, те бяха наказани. В 68-та минута Солдадо пресира защитник и го накара да сбърка. Холтби овладя топката и подаде към Паулиньо пред наказателното поле, бразилецът веднага поднесе към Солдадо в наказателното поле и останал сам срещу вратаря, испанецът спокойно стреля покрай него.

Малко след това Паулиньо имаше възможност след центриране от корнер, но ударът му с глава бе лек и Гузан не бе затруднен. При поредната атака на Тотнъм Таунзенд нанесе хубав фалцов удар от границата на наказателното поле, но топката мина малко над напречната греда.

Десетина минути преди края на мача в игра за Астън Вила се появи Александър Тонев. Въпреки това Тотнъм продължи да е по-активният отбор. Таунзенд преодоля съперник по крилото и центрира опасно пред вратата, но Паулиньо от един метър не можа да засече топката в мрежата.

При една от редките атаки на Вила Тонев се включи в коридор и след като получи подаване в наказателното поле, опита удар през защитник, но прати топката покрай вратата.

В самия край на мача домакините можеха да върнат едно попадение, след като ниско центриране пред вратата на Тотнъм не бе изчистено и Вайман отправи удар от близо, но уцели тялото на защитник.

Астън Вила - Тотнъм 0:2

0:1 Таунзенд
0:2 Солдадо 68

Астън Вила: Гузан, Бакуна, Луна, Уестууд, Влаар, Бейкър, Ел Ахмади (72 Сила), Делф, Козак (61 Бентеке), Вайман, Агбонлахор (79 Тонев)

Тотнъм:
Лорис, Уолкър, Вертонген, Доусън, Кирикеш, Сандро, Паулиньо, Сигурдсон (66 Ленън), Холтби (73 Дембеле), Таунзенд, Солдадо (87 Дефоу)