Тотнъм може да бъде известно време без Кристиан Ериксен, тъй като полузащитникът получи контузия вчера в контролата на Дания с Норвегия.

Той напусна малко преди почивката с травма в глезена, като догледа сблъсъка от пейката, а върху крака му бе поставен лед. Футболистът ще се завърне в Лондон, където ще му бъдат направени нови изследвания, но предварителните прогнози не са много добри.

Според селекционера на Червения динамит Мортен Олсен е вероятно Ериксен да пропусне няколко седмици от кампанията, като дори участието му в напрегнатия цикъл около Коледа и Нова година е поставено под въпрос.

„Не знаем дали няма да играе 4, 6 седмици или повече. Това обаче е лоша новина, както за него, така и за клуба му“ изтъкна наставникът на датчаните.

Много е вероятно Андре Вилаш-Боаш да не може да използва футболиста за важните двубои срещу Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Саутхемптън, които ще се състоят още преди празниците. В този период Шпорите завършват кампанията си в групите на Лига Европа, а имат и двубой за „Кепитал 1 Къп“, които Ериксен също ще пропусне.