Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че тимът му е изиграл може би най-силния си мач при победата срещу Тотнъм с 5:0.

"Мърсисайдци" тотално надиграха "Шпорите" като гост и можеха да постигнат още по-голям резултат, но направиха редица пропуски, а на два пъти удариха гредите.

"Това беше най-завършеното ни представяне, да дойдем тук и да постигнем такава победа", коментира Роджърс след мача.

"Хареса ми арогантността ни днес. Арогантността с топката, много ъгли, много движение на хората, много размяна на позиции.Изглеждахме много опасни, докато запазихме стабилност в защита".

"Във футбола е много трудно да запазиш такова ниво през целия мач. В много случаи се представяхме изключително през първите полувремена, а след това през вторите намалявахме оборотите, което е нормално".

"Днес знаехме, че трябва да запазим фокус. Тотнъм има изключителен състав, с много талантливи играчи и ако загубиш концентрация, получаваш гол".

"Това, което много ме зарадва бе, че когато те останаха с 10 души ние тактически отворихме терена с подаванията си и също пресирахме по-твърдо, за да си връщаме притежанието. В тренировките упражняваме много ситуации, в които сме с човек повече и това се видя много добре".

По отношение на решението да връчи капитанската лента на Луис Суарес, Роджърс обясни:

"Той е водил един от най-емблематичните отбори в Европа - Аякс, така че това не е нещо ново за него. С играчите, които липсват, исках да имам някой, който може да представя мен и отбора в тунела, преди да излезем на терена".

"Когато Луис Суарес взе лентата и застана в тунела, чакайки да излезе на терена, всеки вижда, че това е отбор, който е готов да се бори. Той бе страхотен в съблекалнята, мисля, че му хареса".

"Говорих с него преди няколко дни, казах му, че искам да изведе този отбор, един от най-големите на света и че за него това е чест да го направи".