Треньорът на Аякс Франк де Бур е желан от Тотнъм за наследник на Андре Вилаш-Боаш. Агентът на специалиста призна за интерес от „Уайт Харт Лейн“, но твърди, че още не е имало разговори между клубовете.

„Научих от различни източници, че Шпорите се интересуват сериозно от него, но досега не е имало контакт между клубовете, така че няма какво да се коментира на този етап. Франк не мисли за това и е концентриран върху работата си в Аякс“ заяви Гуидо Алберс.

Де Бур, който спечели 3 поредни титли на Холандия с тима от Амстердам, е фаворит №1 и на букмейкърите за поста, въпреки че има и други варианти сред които са Фабио Капело, Михаел Лаудруп и Глен Ходъл.  

Днес президентът Даниел Леви бе на клубната база, докато продължава търсенето на новия треньор. Срещу Саутхемптън в неделя тимът отново ще бъде воден от Тим Шерууд, който не дебютира по особено добър начин, след като Тотнъм загуби от Уест Хям и отпадна от турнира за Купата на Лигата.

В същото време очаквано от клуба отрекоха информациите, че Вилаш-Боаш не е искал в тима да бъдат привличани Ламела, Шадли, Кирикеш и Ериксен, за които бяха дадени общо 56 милиона паунда.