Тотнъм загуби 2 ценни точки, след като не успя да победи закъсалия Уест Бромич и стигна само до 1:1 на своя „Уайт Харт Лейн”. 

Головете паднаха за 3 минути през първото полувреме като равенството може би бе заслужено, тъй като и гостите имаха достатъчно положения. 

В крайна сметка лондончани имат 31 точки, но вече са 8-и в подреждането. Албиън пък е 15-и със 17, но вече в 8 поредни срещи няма победа и е съвсем близо до зоната на изпадащите. 

Тим Шърууд заложи отново на формация с двама нападатели в лицето на Емануел Адебайор и Роберто Солдадо. Матей Видра получи титулярно място за Уест Бром след изравнителния си гол срещу Хъл. Общо в тима на Албиън промените бяха 7. 

Началото бе отворено, а Люис Холтби бе замесен в първите 2 интересни ситуации. Първо американецът влезе остро и рисковано срещу Морган Амалфитано на границата на наказателното поле, но спечели чисто топката. Скоро след това той получи възможност да стреля, но опитът му бе блокиран в последния момент и това помогна на Бен Фостър да улови без проблеми. 

Малко след това Шпорите имаха и друга опасна ситуация. След корнер топката стигна до Сигурдсон, който потърси далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но малко не му достигна, за да отбележи. 

Стремежът на Тотнъм да атакува обаче, носеше проблеми на отбора в защита. Матей Видра направи двойно подаване със Золтан Гера и стреля, но Юго Лорис се намеси отлично и изби покрай гредата. Малко след това отново словакът принуди французина да се намесва. 

В 36-ата минута обаче феновете на Шпорите ликуваха. Кристиан Ериксен изпълни по великолепен начин пряк свободен удар като прехвърли стената на гостите. Топката се отби от напречната греда, тупна на земята, след което отново се вдигна и рикошира отново в гредата, преди в крайна сметка да се окаже във вратата. 

Само че радостта на домакините бе кратка. Две минути след гола Ериксен направи нарушение, след което центрираната топка не бе изчистена и оставен сам във вратарското поле Йонас Олсон нямаше как да пропусне. 

След почивката Тотнъм продължи да атакува в стремежа да излезе напред, само че можеше да бъде наказан. Първо Стивън Рийд стреля опасно от свободен удар, но Лорис спаси. Скоро след това Гера не успя да засече в мрежата подаване в наказателното поле. 

В средата на полувремето Кайл Уокър стреля много силно извън наказателното поле, но Фостър успя да се намеси по страхотен начин и изби. Добрите ситуации обаче намаляха след почивката и в крайна сметка логично се стигна до равенство.