Тотнъм успя да постигне много важна победа с 3:0 над Стоук Сити на своя 'Уайт Харт Лейн' в мач от 19-ия кръг на Висшата лига.

Лондончани създадоха много добри положения по време на мача и пропуснаха да постигнат доста по-убедителен успех над противника.

Адебайор и Солдадо се отчетоха със сериозни пропуски. Именно испанецът откри резултата, вкарвайки от дузпа в 37-ата минута, а след това асистира за втория гол. Наказателният удар обаче изработи тогоанеца.

Дембеле удвои в 65-ата минута, а четири минути след това Ленън реализира третия гол за отбора си, като при него асистенцията бе на Адебайор.

След този мач Тотнъм събра 34 точки и е 7-и в класирането, докато Стоук е 12-и с 21 точки.
 



Срещата започна силно за домакините и те създадоха първата добра възможност в нея, в 15-ата минута. Адебайор обаче направи фрапантен пропуск, след като от един метър прати топката в аут и пропусна невероятна възможност да вкара.

Дембеле намери Ленън в ситуацията и крилото видя тогоанеца на идеална позиция в наказателното поле.

Две минути след това и пред Солдадо се откри добро положение, като испанецът отправи удар от няколко метра, който мина съвсем близо до страничната греда.

В 33-ата минута отново Солдадо пропиля добър шанс за домакините. Той засече хубаво центриране с глава в наказателното поле, но не намери очертанията на вратата.

Испанецът обаче счупи каръка в 37-ата минута, когато бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден заради игра с ръка на Шоукрос в собственото си наказателно поле.

До почивката не паднаха повече голове, а втората част започна с натиск на Тотнъм и Паулиньо и Ериксен пробваха късмета си през първите минути от него.

Ударът на датчанина бе точен, но попадна право в ръцете на вратаря.

Ериксен имаше още един добър шанс в 54-ата минута, като стреля директно от фаул, но прати топката твърде високо.

Три минути след това Ленън намери Солдадо на добра позиция и испанецът стреля от добра позиция, но в удара му липсваше сила и не застраши вратата на противника.

Испанецът имаше още една прекрасна възможност само минута след пропуска си. Той бе намерен от Ленън в средата на наказателното поле и отправи удар, но прати топката право в ръцете на вратаря.

Натискът на Тотнъм даде по-убедителен резултат и в 65-ата минута Дембеле удвои преднината на тима си.

Белгиецът отправи прекрасен неспасяем нисък удар в долния ъгъл на противниковата врата от 20-ина метра и не остави шансове на Сьоренсен да реагира. Преди това халфът демонстрира брилянтната си техника и елегантно елиминира противников футболист, за да си нагласи точната позиция за стрелба.Асистенцията за попадението бе на Солдадо, който преди това вкара първия гол.

Домакините довършиха противника с още едно попадение, което бе дело на Ленън, който вкара хубав гол с воле от 10-ина метра и прати топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата. Неговият гол падна в 69-ата минута и дойде след хубав пас на Адебайор.

Ламела също можеше да се разпише десетина минути след третия гол. Той бе изведен добре от Адебайор, но стражът на гостите се намеси доста добре и изби кълбото в корнер преди аржентинецът да отправи удар. До края нямаше повече голове.

ТОТНЪМ - СТОУК 3:0
1:0 Солдадо 37' дузпа
2:0 Дембеле 65'
3:0 Ленън 69'

ТОТНЪМ: Лорис, Доусън, Ноутън, Кирикеш, Фрайърс, Ленън (75 - Ламела), Дембеле, Паулиньо (62 - Капу), Ериксен, Адебайор (80 - Чадли), Солдадо

СТОУК: Сьоренсен, Петерс, Уилкинсън (81 - Муниеса), Шоукрос, Камерън, Айрлънд (50 - Адам), Паласиос (68 - Пенънт), Нзонзи, Крауч, Уолтърс, Асаиди