Тотнъм успя да постигне много важна домакинска победа над съгражданите си от Кристъл Палас с 2:0 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига.

Лондончани стигнаха до успеха след гол на Ериксен в 51-ата минута и попадение на Дефоу в 73-ата минута, а гостите могат да съжаляват много, тъй като пропиляха дузпа още в началото на мача. Toва може би е последен мач за Дефоу с екипа на Тотнъм, ако спекулациите, че ще премине в Торонто през следващата седмица се окажат верни.

Пънчън от своя страна отправи най-лошия възможен удар от "бялата точка" и прати топката високо над вратата, като по този начин пропиля най-добрата възможност за "Орлите", която дойде именно от дузпата.

След този мач Тотнъм вече има 40 точки в актива си и отборът заема 5-ото място в класирането. Това е третата поредна победа за Спърс във Висшата лига.

 



Мачът започна много динамично, като още в 5-ата минута Тотнъм можеше да открие с хубаво попадение на Бенталеб. Младокът, който излезе като титуляр за първи път във Висшата лига, изпробва тежкия си удар от 25 метра и затрудни Сперони. Стражът на гостите можеше да сгреши и да подари топката на намиращия до него Солдадо, но все пак се справи.

Домакините обаче получиха тежък удар, след като реферът отсъди дузпа за Палас в 7-ата минута. Наказателният удар бе свирен заради нарушение на Дембеле срещу Шамак в наказателното поле. Зад топката застана Пънчън, който обаче пропусна по доста комичен начин. Крилото изпрати топката много високо над вратата, а изпълнението му бе ужасно.

Гостите продължиха с добрата си игра и в 12-ата минута Шамак също имаше шанс да се разпише, но топката отново не влезе във вратата на Спърс. Toй комбинира с Йединяк след изпълнен корнер, но усилията на двамата не се увенчаха с успех.

В играта на домакините пък се забелязваше много брак в действията и те трудно стигаха до добри ситуации.

В 31-ата минута Ленън се опита да намери Адебайор в наказателното поле и тогоанецът бе на косъм да достигне до топката и да я вкара във вратата, но Мариапа се намеси решително в последния момент.

Палас отговори обаче с много опасен удар на грешника Пънчън, който напредна по крилото след пас на Шамак и навлезе в наказателното поле, но ударът му мина встрани вратата.

В 35-ата минута Тотнъм имаше отново шанс пред себе си, но удар на Бенталеб от около 30 метра срещна гредата и отново домакините не успяха да стигнат до попадение. До края на полувремето нямаше голове и резултатът се запази.

Второто полувреме започна ударно за домакините и те стигнаха до попадение аванс в 51-ата минута.

Кристиян Ериксен откри за домакините и така даде аванс на тима си.  Ноутън центрира от своето наказателно поле и Адебайор отклони с глава топката за датския национал, който от близка дистанция не остави шансове на Сперони със силен удар и откри резултата.

Две минути след попадението гостите претендираха за дузпа, тъй като според тях Роуз си бе помогнал с ръка при овладяването на една топка. На повторенията ситуацията не се видя добре, но реферът подмина претенциите на гостите.

В 56-ата минута Адебайор бе на косъм да удвои за домакините, след като една топка бе насочена към него, към далечната греда, но Дилейни разгада намеренията на Роуз и се намеси решително.

Домакините контролираха напълно събитията на терена през следващите няколко минути.

Спърс се доближи до крайния успех в 73-ата минута, когато Джърмейн Дефоу се разписа за 2:0.

Влезлият като резерва нападател се възползва максимално от шанса за игра, който получи, след завръщането си от контузия. Това бе може би последният мач на нападателя за Тотнъм, ако спекулациите за негов трансфер в канадския Торонто през следващата седмица се окажат истина.

Нападателят бе намерен от Ленън, след което залъга двама противникови футболисти и с хубав удар от близка дистанция матира Сперони. Гостите имаха две добри възможности чрез Йединяк и Гуедиора в самия край, но ги пропиляха.

ТОТНЪМ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 2:0
1:0 Ериксен 51'
2:0 Дефоу 73'

ТОТНЪМ: Лорис, Доусън, Роуз, Кирикеш, Уолкър (48 - Ноутън), Ленън, Дембеле, Ериксен (76 - Чадли), Бенталеб, Адебайор, Солдадо (57 - Дефоу)

КРИСТЪП ЛАЛАС: Сперони, Мариапа, Габидън, Дилейни, Уърд, Пар, Йединяк, Пънчън (82 - Гуедиора), Боласие (68 - Уилямс), Шамак, Джером (69 - Гейл)