Тотнъм ще разполага с всичките си основни футболисти за дербито с Манчестър Сити в средата на другата седмица, след като контузените футболисти вече са възстановени.

Ян Вертонген, Паулиньо, Сандро и Юнес Кабул преминаха без проблеми контролния мач с Уест Хям и ще бъдат на разположение на Тим Шърууд. От четиримата единствено Сандро игра 45 минути, докато останалите записаха един час на терена.

Всички те отсъстваха повече от месец заради различни проблеми, като най-дълго липсваше Кабул, който за последно игра при разгрома с 0:6 от Манчестър Сити през ноември.

„Страхотно е, че толкова много играчи се завръщат след контузии и то за такъв ключов период от сезона. Всичко изглежда наред с тях и това, че са на разположение определено ще ни донесе още повече класа и широчина на състава, от което се нуждаем“ заяви доволен Шърууд.

При това положение той не може да разчита единствено на Андрос Таунзънд и Ерик Ламела, които продължават да лекуват травми.

Шпорите спечелиха двубоя с 3:0, като Хари Кейн отбеляза два пъти, а веднъж се разписа Милош Велькович. Люис Холтби пък се отчете с асистенции и за трите гола.