Тотнъм не успя да постигне 6-а поредна победа като гост във Висшата лига, след като стигна до 1:1 на терена на Хъл Сити. 

Шпорите бяха спечелили всичките си мачове далеч от дома след поражението с 0:6 от Ман Сити в края на ноември, но сега трябваше да наваксват изоставане. 

Така Тотнъм се смъкна до 6-о място в класирането с 44 точки, докато Тигрите имат 24, но са само на 2 от зоната на изпадащите, така че продължават борбата за оцеляване. 

Стив Харпър стартира за домакините на мястото на наказания Алан Макгрегър. Мейнор Фигероа и Роби Брейди се завърнаха. За Тотнъм титуляри бяха Ян Вертонген и Паулиньо, който пропуснаха съответно 2 и 1 месец от сезона. 

Домакините създадоха първото положение в началото, когато Роби Брейди се измъкна след добра атака, но загуби баланс и стреля неточно над вратата. 

Последва още една добра ситуация за Тигрите. Том Хъдълстоун центрира опасно и Никица Йелавич се измъкна и засече от въздуха, но не успя да отправи достатъчно добър изстрел. Тотнъм отговори бързо и Емануел Адебайор накара Харпър да избива удара му. 

Доброто начало на Хъл обаче даде резултат. В 12-ата минута Шейн Лонг взаимодейства с Йелавич, измъкна се от защитата и с прецизен удар с левия крак вкара първия си гол за новия си тим. 

Последваха минути, в които гостите изнесоха играта по-напред, но домакините се бранеха организирано и не допускаха опасности за Стив Харпър. 

Те действаха спокойно и не пропускаха възможност да контраатакуват, като при една ситуация бяха близо до нов гол. Никица Йелавич стреля отлично от фаул и сантиметри го разделиха от това да прати топката в далечния ъгъл. 

Гостите действаха странно разконцентрирано и по никакъв начин не поставяха под напрежение отбраната на домакините. След паузата това не се промени, като Солдадо стреля много слабо от десетина метра, след като определено можеше да се справи много по-добре. 

В 61-ата минута обаче Шпорите се върнаха в мача, макар и с малко късмет. Дани Роуз опита удар от трийсетина метра, но не уцели добре топката, която стигна в краката на Паулиньо, който овладя и с много мощен шут я прати под гредата за 1:1. 

Попадението отвори двубоя и Къртис Дейвис и Майкъл Доусън имаха ключови прояви в защита, за да не допуснат отборите им да не изостанат в двубоя. 

В края Йелавич се измъкна от защитата на гостити, но стреля твърде слабо и Лорис не бе затруднен. След това отлично центриране на Хъдълстоун бе пропуснато от четирима играчи на домакините и в крайна сметка мачът завърши наравно. 

Хъл Сити – Тотнъм    1:1

1:0    Лонг    12
1:1    Паулиньо    61

Хъл: Харпър, Росиниър, Дейвис, Макшейн, Фигероа, Хъдълстоун, Мейлър, Елмохамади (70 Корен), Брейди (69 Бойд), Йелавич, Лонг
Тотнъм: Лорис, Уокър, Доусън, Вертонген, Роуз, Ленън, Бенталеб, Паулиньо, Ериксен, Адебайор, Солдадо