Норич постигна много важна победа в битката си за оцеляване, след като победи Тотнъм с 1:0 у дома. 

Това бе първи домакински успех на Канарчетата над Шпорите от 1991-а година, а с 28 точки те се отдалечиха на 4 от опасната зона. Робърт Снодграс вкара важния гол в началото на второто полувреме. 

Лондончани, които бяха най-добрият гост в Лигата, паднаха далеч от дома за първи път от края на ноември и остават с 50 точки, като вече са на 6 от четвъртия Ливърпул. Те имаха своите положения, но ги пропуснаха. 

За домакините имаше само една промяна от загубата от Уест Хям преди почти 2 седмици – Рики ван Волфсвинкел стартира в атака вместо Гари Хуупър. Джони Хаусън се завърна на пейката, след като бе извън терените повече от 2 месеца заради проблем в гърба. 

Голмайсторът на Тотнъм Емануел Адебайор очаквано стартира, след като получи почивка за сблъсъка с Днепър от Лига Европа. В сравнение с последния мач във Висшата лига срещу Нюкасъл имаше 2 промени – Доусън и Роуз започнаха вместо Кабул и Уокър, който бе с травма. 

Първото полувреме бе разочароващо без нито едно чисто положение пред двете врати. Домакините очаквано действаха предпазливо и бе малко странно това, че и Шпорите не бяха кой знае колко активни. 

В началото Ленън бе на път да изведе Муса Дембеле сам срещу вратаря, но белгиецът не съумя да овладее топката и пропусна великолепната възможност. Влиянието на Адебайор не се усещаше, а Капу напусна контузен и вместо него влезе Шадли. 

Канарчетата разчитаха предимно на центриранията на Робърт Снодграс, но те не донесоха нито една чиста ситуация през Лорис. При едно положение Мартин Олсон бе изведен в наказателното поле и върна опасно, но Лерой Фер не успя да засече. 

Ван Волфсвинкел имаше възможност в края на полувремето да играе един на един срещу Доусън, но се забави и дори не стигна до удар. В  крайна сметка логично се стигна до 0:0 след първите 45 минути. 

Скоро след паузата обаче ситуацията се промени. Рики ван Волфсвинкел отне топката в центъра, подаде към свободния Брадли Джонсън, който видя много добре включилия се на скорост Робърт Снодграс. Шотландецът не бе в засада, стигна до границата на наказателното поле и с много прецизен изстрел в далечния ъгъл даде аванс на домакините. Това бе първият гол за тях след 312 сухи минути. 

В продължение на петнайсетина минути гостите не реагираха, но можеха да получат подарък, когато Басонг не успя да уцели топката и да я изчисти и Адебайор се оказа сам срещу Руди. Тогоанецът обаче си поведе по-силно от необходимото и вратарят се хвърли в краката му и изби. 

Веднага след това Снодграс стреля точно, но Лорис отрази. Шърууд пусна Роберто Солдадо, който можеше да изравни с първото си докосване, но изведен в наказателното поле, стреля неточно. След това испанецът пропусна и с глава. 

Адебайор замалко да се измъкне и след двойно подаване със съотборник, но пак Руди отрази. Последва солиден пропуск и за Насер Шадли. Дембеле го изведе отляво в наказателното поле, но ударът му бе право в тялото на Руди. 

Норич можеше да реши всичко в 86-ата минута. Тогава първо Брадли Джонсън стреля мощно от фаул, топката се отби от напречната греда, тупна на голлинията и бе избита. Секунди след това Редмънд  се оказа на чиста позиция, но ударът му бе спасен от Лорис. 

Малко по-късно Гари Хуупър се измъкна и нахлу в наказателното поле, след което пусна встрали към Тетей, който опита да вкара с пета, но не успя. Това все пак не се оказа фатално, защото Норич триумфира.