Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген намекна, че през следващия сезон може и да не бъде в отбора, ако Шпорите не се класират за Шампионската лига.

Лондончани изостанаха на 6 точки от Топ 4, след като вчера паднаха от Норич с 0:1 и това намали шансовете им да завършат в челото, предвид силното представяне на водещите тимове.

„Това винаги е труден въпрос. Аз наистина силно искам да играя с Тотнъм в Шампионската лига и се надявам, че това ще се случи. Дали съм взел решение какво ще правя ако това не стане? Не мога да кажа нищо на този етап. Да видим какво ще стане до края на сезона, а и нека да мине световното първенство“ заяви Вертонген пред „Ивнинг Стандард“.

Белгиецът пристигна при лондончани през лятото на 2012-а, до края на сезона тимът му има мачове с Ливърпул, Арсенал и Челси, така че може да навакса изоставането си.

„Трябва да спечелим възможно най-много точки от тези мачове. Челси и Арсенал се борят за титлата, но ние вече показахме, че можем да побеждаваме силни съперници, така че е необходимо да покажем своите качества. От психологическа гледна точка сме силни, подкрепяме се и си помагаме на терена. Срещу Норич не бяхме на необходимото ниво и трябва да се подобрим, за да се борим за челните места“ каза още бранителят.