Тотнъм постигна много важна домакинска победа с 1:0 над Кардиф в мач от 28-ия кръг на Висшата лига.

Единственото попадение в тази среща бе дело на Роберто Солдадо, който се разписа в 28-ата минута след страхотна комбинация с Емануел Адебайор.

Испанецът не бе излизал като титуляр от началото на февруари, но днес получи шанс и успя да донесе трите точки на отбора си.

С тази победа Тотнъм събра 53 точки в актива си, като тимът засега е бетониран на 5-ото място.
 



Домакините имаха прекрасен шанс още в 1-ата минута, след като Ленън центрира прекрасно в наказателното поле на Кардиф, но Солдадо от идеална позиция не успя да прати топката във вратата.

Кардиф стигна също до много добра възможност за откриване на резултата. Белъми напредна по фланга и видя непокрития Фабио в наказателното поле, след което обаче ударът на бразилеца рикошира в тялото на противников играч и топката излезе в корнер.

След няколко спокойни минути Таунсенд отправи силен удар, който обаче попадна право в ръцете на противниковия старж.

Опитите на Тотнъм да реализира продължиха и Доусън отправи неточен удар в 20-ата минута от границата на наказателното поле.

Осем минути след това Солдадо вкара и успя да даде аванс на "Шпорите". Испанецът комбинира отлично с Адебайор, след което бе намерен пред малкото наказателно поле и без проблем реализира в опразнения ъгъл.

В 30-ата минута Кардиф пропусна брилянтен шанс. Коулкър бе намерен непокрит в наказателното поле, след което стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Гостите бяха на косъм от изравняване. Ким направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле, след което обаче вместо да види непокрития в наказателното поле Белъми той отправи удар. Лорис обаче се намеси и спаси. До края на полувремето не се случи нищо интересно.

След почивката темпото бе добро и в 48-ата минута Белъми си освободи позиция за стрелба и отправи от наказателното поле, но топката рикошира в тялото на противников играч.

През следващите минути нямаше кой знае какви положения, като домакините контролираха играта.

В 61-ата минута Фабио отправи удар от диагонала, който в крайна сметка не затрудни Лорис.

Темпото на игра постепенно спадна и играта се пренесе в средата на терена. В 89-ата минута Кейн бе близо да отбележи, след като бе намерен от Чадли, но Маршал спаси удара му от близка дистанция.В последните секунди на продължението се създаде напрежение в наказателното поле на домакините, но все пак защитниците на Спърс успяха да се справят.

ТОТНЪМ - КАРДИФ 1:0
1:0 Солдадо 28'

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Доусън, Ноутън, Фрайърс, Ленън, Дембеле, Паулиньо (72 - Сандро), Таунсенд (70 - Чадли), Адебайор, Солдадо (83 - Кейн)

КАРДИФ: Маршал, Търнър, Кала, Фабио (72 - Джоунс), Коулкър, Джон, Медел, Гунарсон (83 - Мъч), Ким, Белами (63 - Дели), Кемпбъл