Тотнъм успешно обжалва червения картон на Юнес Кабул от двубоя с Челси в събота и той бе отменен. Така футболистът ще бъде на линия за дербито на Северен Лондон срещу Арсенал в неделя.

Тогава защитникът направи дузпа, избутвайки Самуел Ето’о, а Еден Азар не сгреши от бялата точка, за да помогне на Сините да спечелят убедително с 4:0.

В ситуацията обаче, определено изглеждаше, че реферът Майкъл Оливър взе пресилено решение и след като Шпорите обжалваха, апелът им бе уважен, така че Кабул ще бъде на разположение на Тим Шерууд.

28-годишният футболист почти сигурно ще започне неделното дерби в центъра на защитата заедно с Ян Вертонген, след като Влад Кирикеш продължава да се възстановява от контузия, а Майкъл Доусън получи травма срещу Челси и най-вероятно няма да играе.

Това не е първият случай през сезона, в който Тотнъм успешно обжалва изгонен свой футболист. В края на януари Дани Роуз бе отстранен в мача с Ман Сити, въпреки че игра с топката при един шпагат срещу Един Джеко. Ситуацията бе решаваща, защото помогва на Гражданите да бият с 5:1.