Тотнъм бе на косъм да сътвори феноменален обрат срещу Уест Бромич Албиън при днешната си визита, но отборът взе само точка, след като врътна равенство 3:3. Това стана в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

Домакините започнаха феноменално мача и стигнаха до преднина от 3:0 само за половин час игра след голове на Видра, Брънт и Сесеньон съответно в 1-ата, 4-ата и 31-ата минути.

Тотнъм пропусна дузпа в 16-ата минута чрез Адебайор, но силите на гостите стигнаха за три гола. Олсон си вкара автогол в 34-ата минута, а Кейн се разписа в 70-ата минута. В 94-ата минута Ериксен донесе точката на "Шпорите".

През цялото второ полувреме Тотнъм мачкаше противника си и само страхотните изяви на Бен Фостър попречиха на лондончани да постигнат феноменалния обрат.

След този мач Спърс остава на 6-ата позиция, като има в актива си 60 точки, но тимът вече има илюзорни шансове за топ 4, докато УБА е с 33 точки и е много близо до опасната зона, особено след като намиращите се в нея Фулъм и Кардиф днес постигнаха важни победи.
 



Мачът започна по феноменален начин за домакините и още преди да е изминала първата минута те откриха резултата след гол на Видра.

Амалфитано успя с лекота да се справи с Роуз, след което центрира в малкото наказателно поле, но Лорис изби топката. Тя обаче попадна на крака на Видра, който с премерен удар от няколко метра успя да реализира.

В 3-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Сесеньон падна в наказателното поле на Тотнъм, след съприкосновение с Паулиньо, но реферът не отсъди нищо. Наистина имаше контакт между двамата, но той бе минимален.

Все пак минута по-късно УБА ликуваше след втория си гол, който този път бе дело на Брънт.

След ново центриране от дясно топката достигна до халфа, който с хубав удар от воле я прати в долния ляв десен ъгъл на противниковата врата и удвои преднината на тима си. Центрирането дойде след грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, тъй като техен футболист се подхлъзна и тя му бе отнета.

"Шпорите" постепенно се активизираха и в 12-ата минута Кейн направи много сериозен пропуск, след като Роуз го намери на добра позиция в наказателното поле, но младокът прати топката право в рекламните пана встрани вратата.

Четири минути след това гостите получиха дузпа след нарушение на Рийд срещу Роуз, а зад топката застана Адебайор, който насочи кълбото към долния ъгъл. Фостър обаче успя да спаси, като това бе поредния шамар за Тотнъм.

В 31-ата минута резултатът можеше да бъде класически, но Лорис направи страхотно спасяване след много силен удар на Сесеньон.

Трагедията за Тотнъм стана пълна, след като Сесеньон с лекота се справи с намиращия се до него Кирикеш, който изглеждаше напълно безпомощен, и с хубав и нисък удар матира Лорис от няколко метра.

Йонас Олсон обаче върна Тотнъм в мача, след като си вкара автогол в 34-ата минута, след като при опита си да изчисти топката при едно центриране я вкара в собствената си врата.

В 36-ата минута Фостър спаси УБА от сигурен втори гол. Паулиньо отправи снаряд от 20 метра, а вратарят показа много голяма класа и изби удара му, а при добавката Роуз бе просто длъжен да вкара, но стражът на домакините отново се намеси.

Второто полувреме започна активно за гостите и в 47-ата минута те стигнаха до добра ситуация, но ударът на Ериксен бе блокиран от Олсон.

Няколко минути след това Роуз имаше също добро положение пред себе си и отправи удар от няколко метра, но топката излезе в аут.

Лондочани продължиха да пропускат шансовете си и в 52-ата минута Ноутън по прекрасен начин засече топката след центриране на Ленън, но Фостър с акробатична изява спаси вратата си от гол.

Две минути по-късно отново стражът на домакините блесна, след като спаси по великолепен начин силен удар на Ериксен.

В следващите минути обаче нямаше кой знае какви ситуации и не се стигна до нищо опасно.

Тотнъм обаче пропиля уникален шанс в 68-ата минута. Кейн бе оставен непокрит в наказателното поле и бе намерен от Чадли на отлична голова позиция, но младокът така и не успя да играе с топката.

Младият нападател обаче се реваншира, като намали пасива на отбора му само на един гол, разписвайки се в 70-ата минута. Той успя да засече в наказателното поле много хубаво центриране на Ленън и реализира.

По всичко изглеждаше, че няма да има повече голове в мача, но Ериксен изравни резултата в 94-ата минута. След хубаво центриране топката бе свалена с глава от Адебайор за датчанина, който я пое в наказателното поле и с удар от няколко метра реализира.

УБА - ТОТНЪМ 3:3
1:0 Видра 1'
2:0 Брънт 4'
3:0 Сесеньон 31'
3:1 Олсон 34' автогол
3:2 Кейн 70'
3:3 Ериксен 90+4'

УБА: Фостър, Олсон (78 - Доусън), Рийд, Риджуел, МакКоули, Амалфитано, Сесеньон (58 - Якоб), Мулумбу, Брънт, Дорънс, Видра (72 - Берахино)

ТОТНЪМ: Лорис, Кабул, Роуз (88 - Таунзенд), Ноутън, Кирикеш (46 - Фрайърс), Ленън, Паулиньо, Чадли (78 - Сигурдсон), Ериксен, Адебайор, Кейн