Тотнъм постигна изключително важна победа с 3:1 над Фулъм в лондонското дерби от 35-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Уайт Харт Лейн".

Домакините показаха по-голямата си класа и заслужено стигнаха до трите точки. Паулиньо откри резултата в 35-ата минута, но само две минути след това Сидуел изравни.

След почивката обаче "Шпорите" стигнаха до целта си след голове на Кейн и Кабул в 48-ата и 62-ата минута.

Ериксен обаче реално бе архитект на успеха, на своя тим, след като се отчете с 2 асистенции за головете на Паулиньо и Кейн. Той обаче бе и виновникът да бъде отсъдена дузпа за Фулъм в 76-ата минута, след като игра с ръка в наказателното поле, но за щастие на домакините Лорис спаси удара на Сидуел.

Младият 20-годишен нападател на Спърс пък бележи в трети пореден мач за лондончани, след като вкара на Уест Бромич и Съндърланд в предишните две срещи на тима.

След този мач Тотнъм е 6-и с 63 точки, като тимът е на 3 точки от 5-ия Евертън и на 4 точки от 4-ия Арсенал, като и двата тима са с мач по-малко. Tимът още има математически шансове за топ 4. но трябва да стане много голяма въртележка, което е доста малко вероятно. Все пак обаче хубавата новина за Спърс е, че отборът направи поредна крачка към бетонирането на позицията си, която дава право на участие в Лига Европа.

Фулъм пък засега остава на 18-ото място в класирането с актив от 30 точки и отборът е все по-близо до изпадането след днешната загуба.
 



Срещата започна  с много добро темпо. В 8-ата минута се стигна до прекрасно центриране на Чадли от фланга, но нямаше кой да засече топката в наказателното поле на "Котиджърс".

Няколко минути след това Качаниклич отправи удар от дистанция, който обаче рикошира в тялото на противников играч.

В 16-ата минута Сидуел можеше да се разпише и да открие за Фулъм, но не успя да засече прекрасно центриране в наказателното поле, макар че топката бе насочена точно към него.

Две минути след това Спърс пропусна брилянтна възможност. Кабул засече топката с глава от 3-4 метра, след като кълбото бе отклонено към него от младока Кейн. В крайна сметка ударът на бранителя с глава мина над напречната греда.

В 24-ата минута Ленън отправи удар от воле, от дистанция, но ударът му бе доста разочароващ.

Две минути след това Тотнъм бе изключително близо до откриване на резултата. Стокдейл обаче се намеси брилянтно при удара на Ленън от няколко метра, като в ситуацията топката се отби и в страничната греда.

В 35-ата минута Тотнъм откри резултата след попадение на Паулиньо. Ериксен центрира перфектно от фаул, а бразилецът засече топката от близка дистанция с крак и реализира в опразнения ъгъл.

Две минути след това обаче Фулъм изравни след попадение на Сидуел. Той се възползва от объркване между двамата централни защитници на Тотнъм, след което голмайсторът на Фулъм от близка дистанция с хубав прехвърлящ удар реализира.

Фрайърс и Кабул показаха много лош синхрон и грешката дойде от първия.

След почивката Тотнъм нямаше нужда от много време, за да поведе отново в резултата. Кейн бе точен, след като в 48-ата минута засече с глава прекрасно центриране на Ленън. Това бе трети гол в трети мач като титуляр изобщо за младока във Висшата лига.

Ситуацията от първото олувреме обаче можеше да се повтори. Този път обаче Лорис направи брилянтно спасяване няколко минути по-късно след удар с глава на Родайега, като изби топката с една ръка над напречната греда.

В 55-ата минута Кейн бе намерен от Ленън в наказателното поле и бе на метър от вратара, след което опита да комбинира с Ериксен, но топката бе изчистена в корнер.

Шест минути след това Ериксен отправи страхотно центриране от фаул, от диагонала, след което Кабул се измъкна от Родайега и с добавка от половин метър вкара топката във вратата. Така Тотнъм поведе с 3:1 и се доближи на косъм от трите точки в този мач.

Фулъм претендираше за дузпа в 65-ата минута, след като Качаниклич падна в наказателното поле, след съприкосновение с Роус, но такава не бе отсъдена.

В 75-ата минута Дежага отправи удар от дистанция, който обаче бе неточен.

Минута по-късно Ериксен игра с ръка в собственото си наказателно поле. Родайега се опита да го прехвърли, но датчанинът си спря топката с ръка и реферът бе безкомпромисен - дузпа за Фулъм. Зад топката застана Сидуел, но неговото изпълнение бе спасено от Лорис. Френският страж изби топката и обра овациите на публиката на Тотнъм. 

В 81-ата минута Адебайор отправи хубав удар от 20-ина метра, който обаче мина малко над напречната греда, като до края така и не паднаха повече голове.

ТОТНЪМ - ФУЛЪМ 3:1
1:0 Паулиньо 35'
1:1 Сидуел 37'
2:1 Кейн 48'
3:1 Кабул 61'

ТОТНЪМ: Лорис, Кабул, Роус, Ноутън, Фрайърс. Ленън, Паулиньо, Чадли (67 - Дембеле), Ериксен (85 - Таунсенд), Адебайор, Кейн (79 - Солдадо)

ФУЛЪМ: Стокдейл, Хейтинга (66 - Зверотич), Рийзе, Аморебиета, Хангеланд, Дежага, Сидуел, Паркър (56 - Карагунис), Квист, Качаниклич, Родайега