Тотнъм се интересува от нападателя на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек и обмисля да отправи оферта за него през лятото, твърди вестник Мирър.

"Шпорите" искат да привлекат топ нападател, тъй като привлечените със сериозни трансфери миналото лято Роберто Солдадо и Ерик Ламела не впечатлиха с представянето си. Емануел Адебайор се представя по-добре след като бе реабилитиран от Тим Шерууд, но не се знае как ще се разбира с очаквания нов мениджър.

Затова Даниел Леви е насочил вниманието си към Уелбек. Идеята му е, че за разлика от скъпите трансфери от чужбина, той е напълно аклиматизиран с Висшата Лига.

23-годишният Уелбек има още само две години до края на договора си с "Червените дяволи". Той получи някои шансове от Дейвид Мойс през този сезон, но е ясно, че предпочитания избор е Робин ван Перси и Уейн Руни. Освен това през лятото се очаква Манчестър Юнайтед да направи чистка и може Уелбек да се окаже ненужен на "Олд Трафорд".

Тотнъм е готов да даде цели 20 милиона лири за Уелбек, което ще бъде достатъчно, за да изкуши Юнайтед.

Другите желани нападатели от Тотнъм са Ромелу Лукаку и Кристиан Бентеке. Нападателят на Челси обаче иска да играе в Шампионската Лига през следващия сезон. Бентеке пък е контузен и това може да повлияе на евентуален трансфер.