Тотнъм няма никакво намерение да се разделя с Ян Вертонген, съобщава „Скай Спортс“ позовавайки се на източници от клуба.

27-годишният играч е обвързан с Шпорите за още 4 години и въпреки някои слухове за напускането му, създадени от неговия агент, на „Уайт Харт Лейн“ са готови да водят здрава битка за играча, ако получат оферта за него.

Заговори се, че от Барселона са набелязали белгийския национал като футболист, който може да подсили защитата на състава, но шефовете на лондончани са категорични в намеренията си да го задържат и не са притеснени от изказванията на представителя на играча Мустафа Накли.

Счита се, че новият треньор Маурисио Почетино държи да разполага с Вертонген на всяка цена, а и самият защитник изтъкна още през май, че не смята да напуска Северен Лондон през лятото.

Футболистът записа 82 мача за два сезона в Тотнъм и със сигурност е окуражен от новината, че вратарят Юго Лорис поднови контракта си преди няколко дни. Шпорите завършиха шести последната кампания във Висшата лига, но сега са амбицирани да се представят много по-добре.