Тотнъм стигна до победа с 2:1 като гост на кипърския АЕЛ Лимасол в първия мач от плейофния кръг на Лига Европа. Шпорите губеха с 0:1 на почивката от тима воден от Ивайло Петев, но с два гола за 6 минути в края, успяха да стигнат до успеха. 

Кипърският тим поведе в 14-ата минута с гол на Сардинеро. АЕЛ пропусна още пет-шест положения за гол. След почивката Тотнъм спечели с два гола за 6 минути. Първо Роберто Солдадо се възползва от пас на Ламела, а след това аржентинеца бе в основата и на попадението на Хари Кейн.

Реваншът е в Лондон след седмица, но Тотнъм има огромно предимство.


Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино даде дебют на новото попълнение Бен Дейвис, а Ян Вертонген замени Кабул в центъра на защитата. Паулиньо получи позиция в средата на терена, а в атака беше тандема Хари Кейн и Роберто Солдадо.

Началото обаче беше кошмарно за Шпорите. В 14-ата минута АЕЛ поведе. Паулиньо загуби топката в средата на терена и защитата не успя да го подсигури. Адриан Сардинеро спокойно прати топката във вратата на Уго Лорис. 

Тотнъм веднага опита да отвърне. Таунзънд и Дейвис комбинираха добре по фланга. Солдадо опита да спечели дузпа, но съдията не се трогна. Солдадо направи пропуска на деня, като от 3 метра на празна врата, след избит от вратаря удар, не уцели вратата.

АЕЛ пропусна да увеличи аванса си в 26-ата минута. Гикиевич засече центриране от корнер, но не уцели вратата. Кипърският тим доминираше в тези минути. Тотнъм пробваше далечни удари.

На почивката кипърците водеха в резултата, а Тотнъм не се справяше добре в жегата. След почивката АЕЛ имаше още положения, но ги пропусна. С течение на времето Шпорите се окопитиха.

В 74-ата минута лондончани изравниха от нищото. Хари Кейн подаде към Ерик Ламела, който пусна прекрасен пас към Солдадо, който с мощен удар прати топката във вратата - 1:1.

Голът стресна домакините и те се объркаха. В 80-ата минута Тотнъм направи обрата пълен. Пак Ерик Ламела бе в основата. Той проби отляво и подаде към Хари Кейн, който преодоля защитник и с хубав силен удар в близкия горен ъгъл не остави шанс на вратаря.

До края АЕЛ така и не успя да реагира и загуби мач, който можеше да спечели с разлика. 

 

СЪСТАВЪТ НА ТОТНЪМ: Лорис, Дейвис, Дайър, Вертонген, Ноутън, Таунзънд (72 Ламела), Паулиньо (59 Шадли), Бенталеб, Холтби (66 Дембеле), Кейн, Солдадо