Ливърпул отново бе безпощаден срещу Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" и спечели класическа победа с 3:0 в мач от третия кръг на английската Висша Лига.

През миналия сезон "Мърсиайдци" победиха с 5:0 на този стадион и впоследствие бе уволнен мениджърът Андре Вилаш-Боаш. След напускането на Луис Суарес обаче очакванията бяха този сезон силите между двата отбора да бъдат много по-изравнени.

Това обаче не бе така и Ливърпул откри резултата още в 8-та минута след брилянтна скоростна акция между Даниел Стъридж и Джордън Хендерсън, която бе завършена от Рахим Стърлинг.

В началото на второто полувреме пък младокът Ерик Дайър направи нелепа дузпа срещу Джо Алън и Стивън Джерард вкара от бялата точка. В 59-та минута пък новото попълнение на червените Алберто Морено вкара дебютния си гол с фланелката на тима след индивидуален пробив.

Все пак мачът можеше да се развие малко по-различно, ако малко преди почивката Насер Чадли не бе направил невероятен пропуск сам срещу Миньоле.

Така Тотнъм прекъсна добрата си серия от началото на сезона, докато Ливърпул реагира на загубата от Манчестър Сити. И двата отбора имат по 6 точки след три изиграни мача.


Балотели записа своя дебют с фланелката на Ливърпул, тъй като Брендън Роджърс го бе пуснал в титулярния състав. Италианецът привлече вниманието, като закъсня с излизане от съблекалнята.

Той обаче изобщо не закъсня да се прояви на терена и можеше да открие резултата още във 2-та минута. Тогава Стъридж центрира пред вратата и между двама защитника Балотели засече отблизо с глава, но Лорис спаси на голлинията, а след това добавката на Балотели бе неточна.

В 8-та минута Ливърпул откри резултата с гол на Рахим Стърлинг. Хендерсън открадна топката в центъра на терена и подаде по крилото на Стъридж. Той показа техника пред двама защитници и изведе продължилия напред Хендерсън в наказателното поле, халфът много добре поднесе към втората греда и там Стърлинг от малък ъгъл засече в мрежата. С основна вина за гола бе Етиен Капу, който първо покри засадата на Хендерсън, а после не можа да пресече паса. Уго Лорис също можеше да се намеси малко по-добре, тъй като ударът бе в неговия ъгъл.

Тотнъм можеше да отвърне още в ответната атака. Адебайор получи чудесен извеждащ пас зад защитата от Бенталеб и стигна до топката преди Миньоле, успя да го прехвърли с лоб, но топката кацна отгоре на мрежата.

В 12-та минута Стъридж отново действа добре между двама защитника и нанесе силен удар по земя от над 25 метра, но прати топката покрай гредата. Две минути по-късно Балотели имаше нов шанс, получавайки точно центриране от фаул от Стивън Джерард, но от само 4-5 метра дистанция до вратата засече неточно с глава.

В средата на полувремето Тотнъм можеше да има чисто положение, след като Сако даде грешен пас в собствената си половина и Адебайор получи перспективно подаване. Той обаче не успя да преодолее останалия последен пред него Ловрен. Малко след това пък Капу по нелеп начин не успя да уцели падаща от високо топка в центъра на терена и Стърлинг започна опасна контраатака, но накрая не успя да даде извеждащ пас към изскачащия зад защитата Стъридж.

В 30-та минута Балотели даде хитър пас с гръб към Стъридж пред наказателното поле и той нанесе мигновен фалцов удар към далечната греда, но Лорис се хвърли и спаси.

Минута по-късно обаче италианецът направи изключителен пропуск. Лорис излезе ненужно извън наказателното си поле да пресече топка, която беше гардирана от защитник на Тотнъм. Той обаче изчисти право на пътя на Балотели, който веднага стреля към опразнената мрежа, но изключително лошо и неточно.

Три минути преди почивката Тотнъм имаше стопроцентово положение за гол. Ловрен и Сако скочиха за висока топка пред наказателното поле, но никой не успя да играе с глава и така зад тях Чадли излезе абсолютно сам срещу вратаря. Той стреля от упор от десетина метра, но близо до Миньоле и това позволи на вратаря да направи брилянтно спасяване.

В 44-та минута пък Джерард изпълни заучено корнер с подаване по земя в наказателното поле и Балотели стреля от движение, но над вратата.

Две минути след началото на второто полувреме Ливърпул спечели изключително лека дузпа. Джо Алън бе намерен в наказателното поле и бе оставен по много несериозен начин от Капу да продължи с топката, Дайър протегна ръка и дръпна леко за рамото халфа на Ливърпул. Алън обаче веднага се хвърли на земята и съдията Фил Дауд посочи бялата точка. Стивън Джерард не сбърка и вкара.

В 55-та минута Тотнъм имаше добра възможност, след като Ламела проби по лявото крило и навлезе отстрани в наказателното поле, но опитът му да поднесе пред вратата за съотборник бе пресечен.

Моурисио Почетино потърси промяна с двойна смяна, пускайки в игра Муса Дембеле и Андрос Таунзенд. И това наистина доведе до мигновен резултат, но не какъвто искаше Тотнъм.

В 58-та минута Таунзънд опита финтове в центъра на терена срещу Морено, но испанецът му отне топката и започна скоростен пробив по крилото. След като никой не го пресрещна той навлезе в наказателното поле и със силен диагонален удар заби топката в далечния ъгъл на вратата.

При този резултат последва двойна смяна за Ливърпул и в игра се появиха новите попълнения Емре Джан и Лазар Маркович. Стъридж обаче продължи да е активен и негов остър удар не бе уловен от Лорис и се получи корнер. След центрирането Ловрен засече с глава, но неточно. Малко по-късно и Емануел Адебайор нанесе удар с глава пред вратата на Ливърпул, но мек и над вратата.

В 70-та минута Рахим Стърлинг на два пъти в една акция смая с действията си. Първо след контраатака на Джан той пое пред наказателното поле и с невероятна техника преодоля цялата защита на Тотнъм. Накрая се оказа абсолютно сам на пет метра от вратата, но тогава нанесе нереално слаб удар и практически подари кълбото на Лорис.

До края темпото на игра спадна и нито един от двата отбора не създаде чисти голови положения. В последната минута обаче Тотнъм можеше да получи дузпа, след като при борба за висока топка Ловрен дръпна в наказателното поле Адебайор, но съдията не видя нарушението.

 

Тотнъм - Ливърпул 0:3

0:1 Стърлинг 8
0:2 Джерард 49 дуз.
0:3 Морено 59

Тотнъм: Лорис, Дайър, Кабул, Вертонген, Роуз (72 Дейвис), Капу, Бенталеб (59 Дембеле), Ериксен (58 Таунзенд), Ламела, Чадли, Адебайор

Ливърпул: Миньоле, Морено, Сако, Ловрен, Манкийо, Джерард, Алън (61 Джан), Джерард, Хендерсън, Стърлинг (86 Хосе Енрике), Стъридж, Балотели (61 Маркович)