Тотнъм постигна ценна победа с 1:0 над Саутхямптън в среща от 7-ия кръг на английската Висша лига.

Единственото попадение бе дело на Ериксен в 37-ата минута и така той донесе успеха на своя тим.

След този мач Спърс заема 5-ото място в класирането с актив от 11 точки, докато Саутхямптън е на 3-ата позиция с 13 точки.

С тази победа лондончани прекъснаха "черната" серия от 3 поредни мача без успех във Висшата лига.

Това бе първият път в който мениджърът на Спърс Маурисио Почетино се изправи срещу бившия си тим и в крайна сметка стигна до успеха.
 



Още в 3-ата минута домакините можеха да стигнат до попадение след изпълнение на корнер, но Бертранд успя да изчисти топката на далечната греда, след като преди това Вертонген я бе насочил към вратата на гостите.

В 9-ата минута и гостите стигнаха до добра ситуация. Пеле и Тадич направиха много добра двойна комбинация и топката попадна в Мане, който се опита да завърши атаката от близка дистанция. Ноутън обаче с решителна намеса го спря.

Ламела имаше уникална възможност за гол в 27-ата минута. Той отправи много хубав удар около границата на наказателното поле, но Форстър със страхотна изява се намеси и изби с върха на пръстите си кълбото в корнер.

Ериксен с изключителен удар също можеше да реализира само десет минути след това, но Форстър показа класата си.

Все пак "Шпорите" стигнаха до гол в 40-ата минута, дело на Ериксен. Адебайор намери връхлитащия по крилото Чадли. Той от своя страна върна около дъгата, а датчанинът с прекрасен удар прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

Малко след това Чадли бе изведен на прекрасна позиция и реши да потърси далечния ъгъл, но вместо това топката срещна гредата.

След почивката темпото не бе много високо през първите минути, но Чадли можеше да се разпише в 60-ата минута.

Той бе намерен в наказателното поле и отправи удар от малък ъгъл, но в последния момент Бертранд блокира удара му.

Малко след това Алдервейрелд направи решително избиване на топката в собственото си наказателно поле.

В 65-ата минута Уаняма отправи изключителен удар около границата на наказателното поле, но Лорис се намеси феноменално и изби топката.

Въпреки опитите на гостите да стигнат поне до реми, те така и не успяха. В 85-ата минута Мане пропусна уникален шанс да вкара на празна врата, след като от един метър пред вратата прати топката в аут.