Тотнъм разби Астерас с 5:1 в мач от група "С" на Лига Европа, състоял се на стадион "Уайт Харт Лейн". Хари Кейн реализира хеттрик, а Ерик Ламела вкара два гола. В края Кейн поигра и като вратар заради изгонването на Лорис.

Двата тима наложиха високо темпо още от самото начало, а един от най-активните бе Хари Кейн. Той първо шутира покрай лявата, но след това настрои мерника си и откри резултата с плътен диагонален изстрел. Малко по-късно Кейн копна към Капу, но последният не успя да овладее.

Гостите също показаха някои интересни идеи и ранен пропуск направи Пабло Маца. Преди да изтече половин час игра Факундо Пара остана сам срещу Лорис, но стражът спаси. Пара опита добавка, но Бен Дейвис застана на голлинията и блокира удара му.

Само няколко секунди след това Тотнъм наказа грешката на своя противник. Ерик Ламела се оказа най-съобразителен около дъгата на наказателното поле и с техничен шут "рабона" прати кълбото в десния ъгъл.

Към края на първото полувреме се активизира и Андрос Таунзенд, който не спираше да снове отляво и отдясно. Неговият фалцов изстрел прелетя покрай гредата, а след това гръцкият страж Косики улови.

В средата на второто полувреме Ерик Ламела залъга трима футболисти на гостите и би с десния крак, но беше блокиран. Той обаче не се отказа и заложи на ефектен удар с левия крак по диагонала, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл за 3:0.

Двайсетина минути преди края на редовното време Усеро бе изведен зад защитата на Тотнъм и отправи прекрасен шут от въздуха, но Лорис спаси феноменално.

В 75-тата минута снаряд на Дембеле беше отразен от вратаря, но дебнещият на добра позиция Хари Кейн добута топката във вратата, реализирайки втория си гол в мача.

Малко след това изстрел на Хари Кейн беше блокиран, но Фацио настигна топката в близост до аутлинията и центрира към Кейн, който бе безпощаден с глава.

В 87-та минута Уго Лорис излезе от наказателното си поле и спъна Цоканис, след което получи червен картон. Тотнъм бе извършил трите си смени и затова авторът на три гола в мача Хари Кейн застана на вратата. Баралес изпълни прекия свободен удар и първоначално Хари Кейн спаси, но изпусна топката и тя влетя в мрежата му.

Тотнъм събра пет точки и окупира върха. Астерас е на трета позиция с четири точки - с една по-малко от втория Бешикташ.

 

Тотнъм - Астерас 5:1

1:0  Хари Кейн - 13'

2:0  Ерик Ламела - 30'

3:0  Ерик Ламела - 66'

4:0  Хари Кейн - 75'

5:0  Хари Кейн - 81'

5:1  Джеронимо Баралес - 89'

 

Директен червен картон:  Лорис (Тотнъм) - 87'

 

Съставът на Тотнъм: Лорис, Вертонген, Фацио, Дейвис, Дайър, Капу, Дембеле, Таунзенд (Ленън - 83'), Ламела (Ериксен - 76'), Кейн, Адебайор (Чадли - 77')

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qSZkBQwqQ6I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>