Тотнъм записа много важна победа с 2:1 като гост на Хъл Сити и се изкачи в горната половина на класирането във Висшата лига. Шпорите губеха с 0:1 на почивката, но стигнаха до обрата в 90-ата минута благодарение на гол на Кристиян Ериксен. След този успех лондончани имат 17 точки, колкото и Арсенал и Евертън и се намират на десетото място в класирането.

Бившият играч на Тотнъм Джейк Ливърмор вкара още в 8-ата минута, за да изведе Хъл Сити напред. След това Тигрите изпуснаха още няколко положения. Гастон Рамирес беше изгонен в 50-ата минута и с човек повече Тотнъм буквално натика съперника в неговото наказателно поле.

Хари Кейн изравни в 61-ата минута като довкара отклонилата се в гредата топка след удар на Ериксен от фаул. Тотнъм създаде още ситуации, но така и не стигаше до гола. В 90-ата минута премерен удар от разстояние на Ериксен се заби в ъгъла и донесе важни три точки за шпорите.


И двамата мениджъри направиха по 6 промени в съставите си след загубите в миналия кръг. За Хъл се завърнаха вратаря Алън Макгрегър, централния защитник Майкъл Доусън и нападателя Никица Йелавич. Тотнъм пък излезе с двама в атака - Хари Кейн и Роберто Солдадо. Изненадващо Насер Шадли въобще не беше в групата за мача.

Началото беше вихрено за Хъл. Тигрите поведоха още в 8-ата минута. След едно центриране топката бе изчистена от защитата на Тотнъм, но попадна у Джейк Ливърмор. Той спря и с много силен удар я заби в далечния ъгъл на Лорис - 1:0. Един от тримата бивши играчи на Тотнъм в тима на Хъл, Ливърмор не се зарадва на попадението.

Хъл обаче продължи да атакува, а Тотнъм показваше огромни проблеми в защита. Чести индивидуални грешки и сбъркани пасове даваха възможности на Тигрите. Роби Брейди пропусна отлична възможност след подаване на Йелавич, което засече от около 10 метра. Вратарят Лорис обаче се хвърли и спаси.

Веднага след това стража на Тотнъм, който бе и с капитанската лента, отрази удар и на Гастон Рамирес. Хъл беше много агресивен и не даваше възможност на Шпорите да атакуват. 

На почивката обаче резултата бе само 1:0 за домакините. А в 50-ата минута всичко се промени. Гастон Рамирес реагира след като падна на земята при едно единоборство и изрита Ян Вертонген. Съдията Поусън не видя ситуацията, но помощника му Питър Киркъп сигнализира и Рамирес бе изгонен с директен червен картон.

От тук започна доминацията на Тотнъм. Шпорите овладяха топката и натикаха съперника в неговото поле. В дадени моменти от втората част владението на топката за полувремето стигна до 85-15% в полза на гостите.

Те изравниха в 61-ата минута. Ериксен стреля прекрасно от фаул, топката срещна страничната греда и Хари Кейн се възползва, за да вкара в празната врата. Негов 9-и гол в последните му 10 мача за Тотнъм.

Натискът на Шпорите се засили. Роберто Солдадо обаче изпусна чиста възможност малко след това. Влад Кирикеш проби отдясно и центрира по земята към Солдадо, който останал сам засече, но не уцели добре и прати топката покрай вратата.

Пропуските на Тотнъм изглеждаше, че ще донесат точката за Хъл Сити, който се бранеше храбро с човек по-малко. В 90-ата минута обаче Шпорите стигнаха до победата. Ериксен получи топката пред наказателното поле и с премерен удар към далечния ъгъл, я заби в мрежата - 2:1. Така датчанина ознаменува своя мач №50 за клуба с много ценно попадение.