Тотнъм и Манчестър Юнайтед не си вкараха голове в двуостър мач от 19-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион „Уайт Харт Лейн”.

„Червените дяволи” имаха осезаемо предимство през първата част, но Мата нацели гредата, попадение на Джоунс беше отменено заради засада, а ван Перси пропусна сам срещу Уго Лорис.

След почивката Юнайтед рядко създаваше смислени атаки и „шпорите” бяха по-инициативни, но Де Хеа се отличи с добри намеси. В 82-та минута Мейсън пропусна златна възможност след превъзходен пас на Кейн.

Манчестър Юнайтед събра 36 точки на третото място, докато Тотнъм е шести с 31 пункта на сметката си.


Столичани започнаха по-офанзивно и още в самото начало Таунзенд центрира към далечната греда, но Чадли не успя да овладее. Гостите отговориха с бърза акция по дясното крило, но тя не даде желания резултат.

Мейсън и Кейн объркаха защитата на Юнайтед за секунди, но все пак завършващият удар на първия беше блокиран. Малко след това отбраната на Тотнъм действаше адекватно след пас на Руни към Фалкао. Топката отново стигна до колумбиеца, но той не намери пролука за стрелба.

Атаките се редуваха пред двете врати, но преобладаваше здравата борба за топката най-вече в средата на терена. Робин ван Перси имаше претенции за нарушение пред наказателното поле на противника, но реферът замълча.

В 19-тата минута се стигна до най-чистото положение в срещата до момента. Руни разтегли към Мата, който изведе Радамел Фалкао в наказателното поле. Нападателят се забави и беше притиснат от бранител, а точният му удар се оказа твърде слаб.

Веднага след това лондончани се активизираха и сътвориха две опасности чрез Таунзенд. Той първо копна технично към Кейн, но нападателят не се справи по най-добрия начин. След това острието опита плътен удар в долния ляв ъгъл, но Де Хеа улови.

Юнайтед получи възможност да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция и след рикошет в стената Мата нацели страничната греда. Точно пред голлинията ван Перси се опита да направи добавка, но топката беше изчистена от Кирикеш.

Фил Джоунс вкара топката зад голлинията на домакините с глава, но попадението не беше зачетено заради засада на защитника при подаването към него преди това. Фалкао стреля технично с десния крак след извеждащ пас на Мата, но вратарят на „шпорите” спаси.

Пет минути преди края на първото полувреме ван Перси си спря по прекрасен начин топката след пас от дълбочина на Джоунс, но реши да залъгва Лорис. Французинът излезе смело и успя да блокира удара.

После Руни нанесе хубав удар с глава след центриране на Йънг, но отново Лорис бе застанал на точното място. Самият Йънг отправи параболичен шут, но стражът се хвърли като котка и спаси.

Десетина минути след подновяването на играта Хуан Мата центрира остро отдясно и Робин ван Перси засече от движение, но не успя да нацели вратата.

Тотнъм играеше по-дейно в сравнение с първото полувреме, но въпреки желанието, не създаваше почти нищо интересно в предни позиции. Гостите пък изпитваха видими трудности с изграждането на атаките си и бяха твърде пасивни след паузата.

В средата на втората част Андрюс Таунзънд се провря покрай двама съперникови футболисти и отправи мощен диагонален снаряд с десния крак, но Де Хеа внимаваше. Юнайтед отговори с подаване на Рафаел към Мата в наказателното поле, но шутът на испанеца бе много неточен.

Двайсетина минути преди края на редовното време Фацио се опита да изненада стража на гостуващия отбор, но топката попадна в прегръдките му. След това Де Хеа отрази удар на Ериксен от фаул.

В 82-тата минута Хари Кейн увлече двама защитници и пусна прекрасен скрит пас към Райън Мейсън. Той заложи на бомбен изстрел, профучал над напречната греда.

В добавеното време на срещата Ашли Йънг осъществи пробив отляво, но разочарова с отиграването си.


Тотнъм – Манчестър Юнайтед  0:0

 

Тотнъм: Лорис, Кирикеш, Фацио, Вертонген, Дейвис, Мейсън, Стамбули, Таунзънд (Дембеле – 79’), Ериксен, Чадли (Ламела – 79’), Кейн

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Макнеър (Шоу – 76’), Джоунс, Евънс (Смолинг – 72’), Карик, Валенсия (Рафаел – 46’), Йънг, Руни, Мата, Фалкао, ван Перси