Тотнъм стана вторият финалист в турнира за купата на Лигата в Англия, след като стигна до драматично 2:2 срещу Шефилд Юнайтед. На 1-и март предстои финала на „Уембли” срещу Челси. 

Шпорите бяха спечелили преди седмица с 1:0, а и сега водеха със същия резултат дълго време, преди третодивизионния състав да направи обрат. Кристиан Ериксен обаче не допусна сензация. 

Именно датчанина откри в 28-ата минута след страхотен свободен удар, при който от дясно прати топката в далечния ъгъл, при който тя рикошира в гредата преди да влети в мрежата. 

Шпорите владееха инициативата и Хари Кейн пропусна да реализира още попадения за тях. Така или иначе всичко изглеждаше спокойно за лондончани преди в 77-ата минута влезлият от пейката Че Адам да се възползва от подаване отдясно на Райън Флин и на далечната греда засече за 1:1. 

Само 2 минути след това нов пас от крилото предизвика хаос в отбраната на гостите, отново Адамс овладя и стреля, а след рикошет в тялото на Ерис Дайър вратарят Ворм бе преодолян отново. 

Тотнъм бе в шок, който можеше да стане пълен, но диагоналният изстрел на Луис Рийд мина над вратата. В 88-ата минута обаче Хари Кейн остана свободен и даде отличен извеждащ пас към Ериксен, който технично, но много точно стреля с левия крак в долния ляв ъгъл, за да оформи крайното 2:2.