Нападателят на Тотнъм Хари Кейн смята, че притежава от качествата на бившите национали Алан Шиърър и Теди Шерингам. Новата звезда на "шпорите" има 24 гола в 37 мача през кампанията и вече привлече погледите на топ-клубовете на Стария континент.

"В себе си виждам част от качествата и на двамата. За мен е много специално да бъда сравняван с футболист като Алан Шиърър. Той е голмайстор на Висшата лига за всички времена. Ако се доближа до него като голови показатели, кариерата ми изобщо няма да бъде лоша", сподели Кейн.

"Понякога усещам, че влизам в тези роли по време на мачовете на Тотнъм. Шиърър беше страхотен в завършването на атаките и на мен ми харесва да мисля, че съм добър в това."

"Шерингам отваряше пространства за съотборниците си и подаваше. Със сигурност може да се каже, че притежавам подобна характеристика. Надявам се да продължавам да вкарвам голове, за да може един ден хората да казват - този е като Хари Кейн."

"Тим Шерууд е първият мениджър, който ме пускаше като титуляр във Висшата лига. Познавам го от втория отбор и с него се намираме в отлични взаимоотношения. Той ме хвърли в първия тим тогава, когато други мениджъри не биха рискували. навярно това е нещото, от което се нуждаят доста млади нападатели", добави Хари Кейн.