Челси успя да триумфира с Кепитъл Уан Къп, след като надви на финала Тотнъм с 2:0 на митичния "Уембли".

Макар да бяха без основния си халф Матич, "Сините" показаха доста добра ефективност и стигнаха до победата по хитър начин.

Тери вкара първия гол за "Сините" в самия край на първото полувреме, а в 56-ата минута след автогол на Уолкър отборът на Моу стигна до крайния успех.

Това е трети подобен трофей за португалеца, след като отборът спечели тази титла под негово ръководство през сезон 2004-2005 и 2006-2007.

Освен това отличието е пето в историята на лондонския клуб, в този турнир, след като отборът преди това го е печелил още през сезоните 1964-65 и 1997-98.

Двата тима имаха сметки за уреждане, след като Тотнъм унизи Челси в шампионата, а освен това през 2008 година надви "Сините" на финала именно на този турнир. Това бе и последният трофей на отбора.
 



Срещата започна активно за Челси и "Сините" стартираха добре срещата, като при първата им опасна атака имаше засада на Диего Коста.

В 6-ата минута Коста намери Рамирес в наказателното поле и последният отправи удар, който обаче бе добре блокиран от Диър. 

Минута след това "Сините" спечелиха правото да изпълнят пряк свободен удар, а Иванович центрира на далечната греда от него, но опасността бе предотвратена.

В 10-ата минута Ериксен нацели гредата след блестящ удар при който Чех бе матиран, но късметът бе с Челси.

Няколко минути по-късно отборът на Моуриньо получи фаул от удобна позиция - 25 метра от вратата. Вилян обаче центрира балонно и Роуз без особени проблеми изчисти кълбото.

В 24-ата минута Диър блокира добър опит на Азар да отправи удар от няколко метра, а през следващите минути нямаше фрапантни ситуации пред двете врати.

В самия край на полувремето все пак Тери откри резултата в полза на Челси. Вилян центрира в наказателното поле, а Зума отклони към Тери топката, макар и леко неволно, от малкото наказателно поле. Бранителят около точката на дузпата с топовен удар прати кълбото във вратата на Лорис.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 47-ата минута Роуз центрира ниско в наказателното поле на Челси, но Чех успя да се справи отлично.

В 50-ата минута след изпълнение на тъч топката попадна в Сеск, който около границата на наказателното поле я прати над няколко противникови бранители и в крайна сметка Лорис трябваше да се намесва и да спасява.

Точно шест минути след това Челси стигна до второ попадение. Сеск пое топката в центъра на терена и намери нахлуващия от ляво в наказателното поле Диего Коста, след което бразилецът отправи удар към близкия ъгъл, но кълбото рикошира в Уолкър, който спомогна то да влезе в мрежата. Попадението бе записано като автогол. 

В 65-ата минута Азар отправи страховит удар около границата на наказателното поле, който профуча на сантиметри покрай далечната греда.

Тотнъм опита някак си да намали изоставането си и тимът на Почетино създаде няколко добри атаки, но без резултат от тях.

Ламела бе на косъм да върне интригата в мача, в 77-ата минута, след като една топка бе изпратена към него на задната греда, но той не успя да играе с кълбото и в крайна сметка пропиля брилянтно положение.

През следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати и резултатът се запази до самия край на срещата.

ЧЕЛСИ - ТОТНЪМ 2:0
1:0 Тери 45'
2:0 Уолкър 56'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Зума, Фабрегас (90 - Оскар), Вилян (76 - Куадрадо), Рамирес, Азар, Коста

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Роуз, Уолкър, Диър, Чадли (82 - Солдадо), Мейсън (72 - Ламела), Таунзенд (62 - Дембеле), Ериксен, Бенталеб, Кейн