Нападателят на Тотнъм Хари Кейн завърши брилянтната седмица, в която за пръв път бе извикан в националния отбор на Англия, с първия хеттрик в кариерата си във Висшата лига при победата на Шпорите с 4:3 над Лестър. 

Той откри резултата в 6-ата минута и седем минути по-късно се разписа отново, за да направи резултата 2:0, като при удара му се получи рикошет.

Лестър обаче се върна в мача, след като Джейми Варди се разписа след центриране на Дейвид Нюджънт преди почивката, преди Уес Морган да изравни с глава в 50-ата минута.

Кейн върна преднината на шпорите от дузпа, а Джеф Шлуп отклони в собствената си врата удар на Кристиан Ериксен, за да направи разликата отново два гола. Късният гол на Ндюжнът за лисиците не успя да ги спаси от загуба и те остават последни.

Тотнъм пък увеличи актива си на 53 точки и продължава да преследва място в Топ 4. С трите си гола Кейн вече има 29 във всички турнири през сезона, като 19 от тях са в първенството и така той изпревари Диего Госта в класацията на най-добрите реализатори.