Тотнъм запази аванса си пред Саутхемптън в класирането, след като двата тима завършиха 2:2 на южния бряг. Двубоят бе първи от 34-ия кръг във Висшата лига на Англия. 

Домакините на два пъти повеждаха, но гостите изравняваха и останаха на 6-ото място. Все пак с точката Светците вече имат 57, с което подобриха клубния рекорд в ерата на Висшата лига. 

През първото полувреме нямаше много положения, като едва в средата на периода Юго Лорис трябваше да спасява, след като Шнайдерлен засече подаване от корнер и стреля в близкия ъгъл. 

В 29-ата минута домакините поведоха. Садио Мане създаде напрежение в отбраната на гостите, но загуби топката. Райън Мейсън я овладя, но се подхлъзна, като падайки я върна назад към Бен Дейвис. 

Защитникът обаче явно се притесни, след като бе притиснат от Грациано Пеле, не успя да заеме добра позиция и италианецът протегна крак и бутна топката покрай Лорис за 1:0. 

Тотнъм не бе особено остър в действията си, но в 43-ата минута успя да изравни. Дайър центрира добре отдясно, Хари Кейн леко отклони, а зад него топката се удари в тялото на Ламела и Келвин Дейвис бе преодолян. Повторенията обаче показаха, че в ситуацията макар и ръцете на аржентинеца да са до тялото му, топката се докосва до тях преди да влезе в мрежата.  

Стивън Дейвис пропусна две добри ситуации за домакините след почивката, като и в двата случая стреля неточно, излизайки на добри позиции. Все пак в 65-ата минута домакините отново вкараха. Влезлият от пейката Шейн Лонг центрира отлично и Пеле вкара с глава. 

Само че лондончани отново изравниха. Само 5 минути по-късно Дайър изведе Шадли, който макар и от малък ъгъл, успя да преодолее Келвин Дейвис. В оставащото време нито един от двата тима не успя да стигне до попадение.