С хеттрик на Ерик Ламела Тотнъм удари Монако с 4:1 в мач от група "J" на Лига Европа, игран на стадион "Уайт Харт Лейн".

Ламела се развихри още след началния съдийски сигнал и откри резултата във втората минута, за да добави още две попадения в 15-ата и в 37-ата минута. С две асистенции се отличи Хюн Мин Сон.

След почивката "шпорите" намалиха темпото и позволиха на Стефан Ел Шарауи да намали резултата, но малко по-късно Том Керъл заби четвърти гол за своите.

Тотнъм спечели групата с актив от 13 точки, като още преди тази среща беше ясно, че продължава напред. Третият Монако отпада от борбата, защото остана с шест пункта и дори при успех тази вечер нямаше как да се класира за елиминациите.


Домакините откриха резултата още във втората минута, когато оставеният непокрит пред границата на малкия пеналт Ерик Ламела засече от движение подаването отляво на Бен Дейвис.

Преди да изтече четвърт час игра Ерик Ламела вкара втория си гол, като този път сериозна грешка допусна вратарят на гостите. Сон свали за своя съотборник, който напредна и стреля в ръцете на Субашич, който изобщо не реагира добре.

Южонокореецът Хюн Мин Сон беше един от най-дейните на терена, като освен с головия пас за втория гол на Ламела той се отличи също така с правилно отменен гол от положение на засада и неточен, но доста мощен снаряд.

В 37-та минута Ерик Ламела оформи своя първи хеттрик с екипа на Тотнъм. Той получи хубаво подаване от Сон и този път стреля прецизно с десния крак, намирайки долния десен ъгъл.

Преди да изтече един час игра Онома можеше да се разпише от чудесна позиция, но вратарят на Монако успя да парира слабия му удар с левачката.

Гостите веднага контраатакуваха и успяха да върнат едно попадение. Ел Шарауи отправи фалцов удар извън наказателното поле и намери долния десен ъгъл.

Последваха два опасни изстрела на Нжие, като при втория топката се озова у Том Керъл, който преодоля защитник и майсторски плъзна топката под плонжа на вратаря, правейки резултата 4:1. До края не се случи нищо интересно и така Тотнъм се поздрави със заслужен успех.

 

Тотнъм - Монако 4:1

1:0 Ерик Ламела - 2'
2:0 Ерик Ламела - 15'
3:0 Ерик Ламела - 37'
3:1 Стефан Ел Шарауи - 61'
4:1 Том Керъл - 77'

 

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Трипиер, Вимер, Дейвис, Дайър (Бенталеб - 42'), Керъл, Онома, Нжие (Али - 79'), Ламела (Чадли - 62'), Сон

Монако: Субашич, Уолъс, Бакайоко, Пашалич, Елдерсон, Дирар, Тулалан, Моутиньо (Лемар - 46'), Силва (Диара - 65'), Траоре (Мбапе - 56'), Ел Шарауи