Тотнъм направи издънка 1:1 при домакинството си на УБА и по този начин играчите на Лестър докосват шампионската титла във Висшата лига.

Лондончани вече изостават с цели седем точки от "лисиците", а до края на първенството остават само три кръга. Така Лестър се нуждае от една победа и ще триумфира с титлата в Англия.

Тотнъм успя да поведе след автогол на Крейг Доусън в 33-ата минута. Доусън обаче се реваншира в 73-ата минута, когато отново вкара, но този път в правилната врата за 1:1.

Така гостите събраха 41 точки и си гарантираха оставането в елита. Тотнъм от своя страна има 69 и ще трябва да се надява на чудо, за да стане шампион.


Тотнъм започна атакуващо мача и още в началото притисна здраво гостите. В 3-ата минута Кристиан Ериксен се освободи от защитата на УБА и стреля остро, но топката мина до гредата на гостите.

Две минути по-късно последва и шут на Тоби Айдервейрелд, но в аут. Атаките на домакините продължиха, но до попадение така и не се стигаше.

В тези минути играчите на УБА основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена. В 20-ата минута звездата на "шпорите" Хари Кейн попадна на чиста позиция и стреля от движение, но над вратата.

След половин час игра и гостите стигнаха до голова възможност, но Крейг Гарднър не успя да опъне мрежата. Три минути по-късно Тотнъм все пак поведе в резултата, след като Крейг Доусън си заби автогол. 

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=215e9a6d9d" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края на полувремето с пропуск за УБА се отчете Клаудио Якоб, а за Тотнъм Хари Кейн.

Второто полувреме започна с положение за гостите, но Джонас Олсон с глава не успя да намери мрежата на Тотнъм. Отговорът на "шпорите" бе неточен шут на Кристиан Ериксен.

Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

След час игра Рондон от Уест Бромич отправи удар с глава, а малко по-късно с пропуск се отчете и Хари Кейн от Тотнъм. Така се стигна до 73-ата минута, когато Крейг Гарднър асистира на Крейг Доусън, който с глава изравни за 1:1.

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=edacb909c7" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края Тотнъм се хвърли в атаки, но така и не стигна до чисто голово положение, като само веднъж Кристиан Ериксен се отчете с опасен удар. Така лондончани напарвиха издънка и Лестър докосва титлата.

Тотнъм - УБА 1:1

Голмайстори:

1:0 Крейг Доусън (33 - автогол)
1:1 Крейг Доусън (73)

Тотнъм: ЮГО ЛОРИС, КАЙЛ УОКЪР, ТОБИ АЙДЕРВЕЙРЕЛД, ЯН ВЕРТОНГЕН, ДАНИ РОУЗ, ЕРИК ДАЙЪР, МУСА ДЕМБЕЛЕ, ЕРИК ЛАМЕЛА, ДЕЛЕ АЛЛИ, КРИСТИАН ЕРИКСЕН, ХАРИ КЕЙН

УБА: БОАЗ МАЙХИЛ, КРЕЙГ ДОУСЪН, ГАРЕТ МАКОЛИ, ДЖОНАС ОЛСОН, ДЖОНИ ЕВАНС, КЛАУДИО ЯКОБ, ДАРЪН ФЛЕТЧЪР, СТЕФАН СЕСЕНЬОН, КРЕЙГ ГАРДНЪР, ДЖЕЙМС МАККЛИЙН, РОНДОН