Тотнъм пропусна златен шанс да излезе на върха, завършвайки 0:0 срещу Борнемут като гост в мач от деветия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Голдсандс Стейдиъм".

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което уцелиха по една греда. Лондончани имаха превес в притежанието на топката, но домакините отправиха повече удари.

През второто полувреме момчетата на Маурисио Почетино надиграха своя противник и имаха много повече изстрели към вратата, но не успяха да отбележат попадение.

Така Тотнъм събра 19 точки, колкото имат челниците Манчестър Сити и Арсенал. Борнемут е девети с 12 пункта на сметката си.


Гостите стигнаха до първа интересна ситуация, в която Боруц отрази удар отблизо на Хюн Мин Сон, но страничният рефер вдигна флага за засада. Не след дълго "черешките" можеха да открият резултата чрез Даниелс, но Лорис спаси неговия удар отблизо, а после топката се отби в напречната греда!

Малко след като беше изминал четвърт час игра домакините отново атакуваха, но шутът на Уилсън отляво беше блокиран от заелия добра позиция Ян Вертонген.

При първата сериозна атака на "шпорите" в мача и те бяха близо до гол, но също уцелиха гредата. Деле Али развинти защитата на противника и подаде за Ерик Ламела, но той нацели сглобката на вратата. 

В 28-ата минута Кристиан Ериксен отправи страхотен изстрел извън наказателното поле, насочвайки топката в долния десен ъгъл, но Боруц спаси по фантастичен начин. В добавеното време на първата част Уилсън засече с глава, но покрай дясната греда.

"Шпорите" започнаха второто полувреме агресивно и създадоха две опасни атаки. При първата Деле Али загря ръкавиците на Боруц, а след това Ламела шутира мощно, но покрай левия страничен стълб.

Един час след началото на срещата шут на Сон беше блокиран, а после Уокър би покрай целта. В средата на втората част Ламела би мощно от пряк свободен удар, но Боруц не беше затруднен.

Четвърт час преди края на редовното време Дани Роуз беше намерен в наказателното поле, но ударът му по земя попадна в ръцете на Боруц. Малко след това и Лорис трябваше да се намесва при атака на Борнемут, но като цяло Тотнъм беше по-добрият тим след почивката.

В 89-ата минута удар на Ламела беше блокиран и Борнемут се втурна на контра. Уилшър очакваше подаване в пеналта, но Дембеле успя да се хвърли в краката на Грейдъл и да изчисти в корнер. После Афобе стреля с глава, но над вратата.


Борнемут - Тотнъм 0:0


Борнемут: Боруц, Франсис, Куук, Смит, Даниелс, Сърман, Артър, Кинг (Фрейзър - 88'), Уилшър, Айб (Грейдъл - 60'), Уилсън (Афобе - 82')

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Дайър, Роуз, Уокър, Уанияма, Дембеле, Ламела, Али (Сисоко - 72'), Ериксен, Сон (Янсен - 62')