Нападателят на Тотнъм Хари Кейн се надява да си възвърне притежанието на "Златната обувка" във Висшата лига, с което да помогне на "шпорите" да спечелят шампионата, а също така и купата на Англия.

23-годишният Кейн изостава с 4 попадения от прекия си конкурент Ромелу Лукаку, но лондончани са и с мач по-малко от "карамелите". Към момента Кейн има 20 попадения на сметката си - граница, която стига за трети пореден сезон, превръщайки се в първия състезател на "шпорите" от Джими Грийвс през 1969 година с подобно постижение.

"Предстоят ни доста трудни мачове - гостувания на Кристъл Палас и Лестър, както и домакинства на Арсенал и Манчестър Юнайтед, но сме уверени във възможностите си. Във всеки мач излизаме с идеята да вкараме максимално много голове, а също така и да не допускаме такива във вратата си, така че искаме да запазим тази си цел до края на сезона. Като всеки нападател и аз искам да бъда голмайстора на първенството. Чувствам, че можеше да имам малко повече голове на сметката си, но и Лукаку се справя чудесно. Най-важното обаче е да печелим като отбор. Но не оставям на заден план голмайсторския приз и се надявам, че успея да вкарам още няколко гола", добави Кейн.

Тази събота Тотнъм среща Челси в полуфинал за купата на Англия. Именно двата тима водят и борбата за трофея в първенството, като "сините" имат аванс от 4 точки пред съперника си.