Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не скри разочарованието си от отпадането на полуфиналите на турнира за купата на английската Футболна асоциация след поражение с 2:4 от градския съперник Челси на "Уембли".

"Поздравления за Челси. Доминирахме в мача, но те бяха по-ефективни от нас в завършващата фаза. Горд съм, представихме се фантастично и показахме нашата философия на игра. Те имаха пет удара и вкараха четири гола, докато ние - само два. Борихме се здраво. Опитахме всичко, реализирахме два пъти". Със сигурност заслужавахме повече, но това е футболът, каза Почетино.

"Дузпата беше лека, ако въобще я имаше. Беше много неприятно, че се оттеглихме с пасив от 1:2 на почивката с оглед на играта ни. След почивката продължихме да действаме добре, отново изравнихме, но след това те пак ни вкараха", каза още той.

Тотнъм изостава на 4 точки от лидера във Висшата лига Челси шест кръга преди края, а в сряда гостува на Кристъл Палас в друго лондонско дерби.

"Сега можем само да гледаме напред. Изоставаме с 4 точки и ще се опитаме да спечелим следващия ни мач, както и всички останали до края на сезона. Не съм притеснен от днешното отпадане. Отборът е силен, концентрирани сме. Съревноваваме се с един от най-добрите състави в Европа", каза аржентинският спец.

"Ще се опитаме запазим спокойствие, ще анализираме срещата и ще направим възможността, за да елиминираме грешките. Във възходяща линия сме. Не успяхме да спечелим купата през този сезон, но ще опитаме следващия", допълни той.