Тотнъм победи с 2:0 Ювентус в последна контрола за двата отбора преди началото на сезоните в Англия и Италия. "Шпорите" и "бианконерите" уцелиха по две греди, но успехът за домакините беше напълно заслужена след голове на Хари Кейн (10) и Кристиян Ериксен (52).

Новото попълнение на торинци Дъглас Коста започна титуляр, докато Федерико Бернардески остана резерва. В предни позиции действаха още Пауло Дибала, Марио Манджукич и изнесеният най-напред Гонсало Игуаин. Нападателното трио на Тотнъм беше съставено от голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Хари Кейн, Деле Али и Кристиян Ериксен.

Мачът започна със сериозна преса на Тотнъм, което не позволяваше на Юве да организира сносни атаки. След 10 минути игра англичаните организираха страхотна контра, при която Трипиър центрира от десния фланг, Кедира увисна и зад гърба му Кейн с глава нямаше как да сбърка – 1:0! Малко след това Ериксен стреля отдалеч, но Буфон показа класа и изби.

Домакините продължиха с настъпателната си игра в предни позиции, което затрудняваше защитата на "бианконерите" до краен предел и те не можеха да изнесат топката. В 13-ата минута Кейн отправи хубав удар от фаул, получи се рикошет, което помогна на Буфон. Постепенно италианският хегемон се окопити и в 18-ата минута Дибала отправи далечен удар, който не попадна в очертанията на вратата.

В средата на полувремето Дибала беше изведен, но не успя да подаде на дебнещия Манджукич. Последва корнер, при който Игуаин беше намерен на далечната греда, но изстрелът му от малък ъгъл беше спасен от Лорис. В 34-ата минута Тотнъм организира нова бърза контра, при която Сисоко проби, справи се с Лихтщайнер и ударът му срещна гредата.

В 52-ата минута Тотнъм удвои преднината си. Ериксен беше изведен очи в очи от Деле Али срещу Буфон и за него не беше проблем да удвои преднината на домакините. Секунди след това Кейн се справи с трима защитници на Юве, но отново гредата се оказа пръв помощник на легендарния вратар, който докосна топката с върха на пръстите си.

В 56-ата минута италианците създадоха опасно положение, след като Коста намери Дибала и той засече от движение, но в аут. Малко след това Лорис спаси нов хубав изстрел на аржентинската перла на "Старата госпожа". 10 минути преди края защитата на Тотнъм допусна детинска грешка, след което младият Мойс Кийн нацели напречния стълб. 5 минути по-късно и зверски шут на Куадрадо нацели гредата.

До края не падна нов гол и мачът завърши 2:0.