Звездата на Тотнъм и английския национален отбор по футбол Хари Кейн се мотивира, докато гледа статистиката на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Британецът иска да стане №1 в света, разкри селекционерът на "Трите лъва" Гарет Саутгейт.

Стрелецът вече може да се похвали с 10 гола с националната фланелка, правейки своя дебют през 2015 година. Целта му е един ден да има повече попадения от двете суперзвезди на световния футбол.

"По време на един мач си говорих със селекционера на Испания Лопетеги и той ми каза, че съм голям щастливец да имам Хари в състава. Той е в топ форма, но също така има манталитета да иска да е най-добрият", сподели Саутгейт.

"Той знае колко гола има в момента и колко са имали Роналдо и Меси към този момент. Желанието му е да бъде най-добрият в света. Защо да не се случи? Имам му пълно доверие, защото съм работил с него още от младежкия национален отбор. Говорим за 24-годишен футболист, от когото можем да очакваме още много."

"Алан Шиърър беше голмайстор на Евро 1996 на 25-26 години. Хари е още в началото на кариерата си, но е голмайстор в първенството две поредни години и се намира в добро положение", добави специалистът.