Тотнъм - Борусия Дортмунд, 1/8-финален мач-реванш в Лига Европа. Стадион "Уайт Харт Лейн", 22.05 часа българско време.

 

Групата на Тотнъм:
Вратари: Лорис, Ворм
Защитници: Алдервейрелд, Вимер, Уокър, Трипиър, Роуз, Дейвис, Картър-Викърс
Полузащитници: Дайър, Мейсън, Ериксен, Дембеле, Али, Бенталеб, Каръл, Ламела
Нападатели: Сон, Кейн, Чадли
Контузени: Вертонген, Нжие


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Шмелцер, Парк
Полузащитници: Кагава, Шахин, Вайгъл, Кастро, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Бендер, Гюндоган
 

Прогноза на Gol.bg:

За 18-и път в своята история Борусия гостува за елиминационен мач в евротурнирите след победа на свой терен. Само веднъж (през 1987 година) германците отпадат - тогава те бият Брюж с 3:0, но губят в Белгия с 0:5.

Преди седмица Борусия разфасова "шпорите" с 3:0, надигравайки ги по категоричен начин. Това беше най-голямата победа за рурци срещу английски противник и най-голямата загуба за Тотнъм за 90 минути в изиграните от тях 137 мача в Лига Европа/Купата на УЕФА.

Двата тима са се срещали четири пъти в приятелски срещи, като лондончани имат осезаемо предимство от три победи и едно равенство, при голова разлика 10:2 в своя полза. Тотнъм постигна шест победи в последните си седем домакински мача с германци, инкасирайки само един гол за точно 630 минути игра в Англия.

Тотнъм е впечатляващ у дома, постигайки седем победи и две равенства в последните си седем мача на свой терен в Европа. А последните два мача в Лига Европа тук бяха спечелени с три гола разлика...

В същото време Дортмунд стабилизира представянето си под ръководството на Томас Тухел и има четири победи, равенство и загуба на чужд терен в Лига Европа през кампанията.

Възпитаниците на Маурисио Почетино практикуват зрелищен футбол и са сила на свой терен, но едва ли ще могат да стопят огромния си пасив от първата среща. Прогнозираме минимален успех за англичаните и класиране напред за германците.

 

Резултат:  Тотнъм - Борусия Дортмунд 2:1