След година и 9 месеца чакане, Ювентус най-накрая спечели мач като гост в Шампионската лига. Бианконерите надвиха 2:0 Малмьо в Швеция и са на точка от класиране на осминафиналите.

Фернандо Йоренте и Карлос Тевес донесоха победата в Швеция, макар тя да не дойде никак лесно. Ювентус имаше пълно превъзходство и отправи 20 удара към вратата на съперника, но вкара втория гол чак в 88-ата минута.

След нулево първо полувреме Йоренте откри резултата. Карлос Тевес добави втория гол в 2 минути преди края. След това Малмьо остана с 10 души. Йохансон получи 2 жълти картона за протести срещу съдията при едно спречкване с Мората.

Това бе първи успех на Юве далеч от дома след едно равенство и пет загуби в последните 6 пътувания. За последно Юве беше спечелил в Глазгоу на осминафиналите през февруари 2013.

Тази загуба означава, че Малмьо със сигурност отпада от Шампионската лига. Шведите имат само 3 точки. Ювентус е втори в групата с 9 и се нуждае само от хикс срещу класиралия се вече Атлетико Мадрид в последния мач, за да продължи напред. 


Ювентус гостува в Швеция в мач, който бе от огромно значение за класирането напред. В последните 6 гостувания от Шампионската лига бианконерите бяха взели само една точка.

Треньорът Алегри имаше проблеми в защита, където отсъстваха Асамоа, Бардзали, Касарес. Падоин действаше като ляв защитник, въпреки че Евра беше в групата за мача.

Малмьо победи Олимпиакос у дома, но след това загуби от Атлетико Мадрид с 0:2. Преди онази загуба шведския тим имаше серия от осем мача у дома без поражение в Европа и осем сухи мрежи.

Първото положение в мача беше за домакините. Още в 5-ата минута Телин получи пространство и стреля силно с десния крак. Ударът му обаче не уцели вратата. 

На Ювентус му отне около четвърт час преди да започне да създава опасности пред вратата на съперника. Лихтщайнер осигури добро центриране за Видал, който стреля силно, но вратаря Олсон боксира.

В следващата атака Андреа Пирло опита своя специалитет от пряк-свободен удар. Изпълнението му беше твърде в центъра и вратаря Олсон с лекота спаси.

След това Карлос Тевес опита нещо средно между удар и центриране, но вратаря Олсон нямаше проблеми и с него. Последва добър пас на Пирло за Маркизио, който обаче се размина с топката и тя отиде у вратаря.

Така въпреки доминацията Ювентус не успя да вкара гол преди паузата. Но второто полувреме започна много силно за бианконерите. Още в първата минута след паузата италианците можеха да вкарат.

Йоренте подаоде към Маркизио в наказателното поле и той стреля с десния крак. Вратарят Олсон обаче се хвърли и изби. Ювентус продължи да атакува и пропусна уникално положение.

В 48-ата минута Видал проби добре отдясно и центрира за Тевес, който от няколко метра, не успя да уцели. Голът обаче не закъсня много. В 49-ата минута Юве все пак поведе.

Йоренте бе изведен в отлична позиция и останал сам срешу вратаря Олсен, го финтира и прати топката в празната врата за 1:0. Това бе първо попадение като гост за Ювентус в Шампионската лига от 381 минути насам. Последният гол беше на 23 октомври и пак го вкара Йоренте.

Натискът на Ювентус се превърна в обсада на наказателното поле на Малмьо. Лихтщайнер центрира ниско за Тевес, който стреля силно, но неточно. После битката между Маркизио и Олсон продължи, като отново вратаря на Малмьо спаси удар на италианския национал.

Малмьо също опита да стори нещо в атака. При едно разбъркване в наказателното поле Аду успя да стреля силно, но в центъра на вратата и Буфон закова топката на земята. Юве отвърна с контраатака.

Маркизио отне топката и направи отлично двойно с Тевес, след което топката отново отиде у аржентинеца, който стреля, но Олсен спаси. Вратарят на Малмьо беше най-дейният играч на отбора. Наложи се да спира и удар на Йоренте с глава. 

В края и Алваро Мората се включи в симфонията от пропуски за Ювентус. Нападателят уцели гредата от 3 метра разстояние. Той получи топката от Тевес, но някак успя да уцели страничната греда. 

И това можеше да коства много на Юве, защото в 88-ата минута Розенберг пропусна да изравни. Ударът му обаче бе спасен от Буфон и резултата остана 0:1. А след една минута Ювентус вкара и втория гол на спокойствието.

Карлос Тевес осигури трите точки за Старата госпожа. Той получи топката от Погба и останал на чиста позиция преодоля вратаря Олсен с удар по земята. Това беше третия гол на Тевес в последните му 19 мача в Шампионската лига. И трите са отбелязани срещу МАлмьо.

В края на мача домакините останаха с 10 души. След едно нарушение се стигна до спречкване между Мората и Йохансон. Съдията първо показа жълт картон на шведа, а след като той не се успокои, му показа и втори жълт. Предупредени бяха също Мората и капитана на домакините Розенберг.

Дори и с 10 души Малмьо създаде положение за гол. Отново Розенберг имаше възможността, но невероятния Буфон спаси удара му. 

МАЛМЬО - ЮВЕНТУС 0:2

0:1 Йоренте 49

0:2 Тевес 88

МАЛМЬО: Олсен, Тинерхолм (86 Ракип), Е. Йонасон, Еландер, Рикардиньо, Ериксон, Аду, Халсти, Форсберг, Розенберг, Телин (70 Чибички)

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Падоин, Маркизио (83 Перейра), Пирло, Погба, Видал, Тевес, Йоренте (72 Мората)